18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
AKTUÁLIS
#kántorjánosi gázolás
Döbbenetes részletek: a nyomozók szerint meg akarta ölni a haragosát egy kántorjánosi férfi
​Csak az elmúlt évben három olyan emberölés kísérletét targyalta a Nyíregyházi Törvényszék, amiben az elkövetés eszköze személygépkocsi volt. A törvényszék súlyos ítéletekkel honorálta az illetékességi területén elszaporodott bűncselekményeket. Most egy újabb megdöbbentő eset került vizsgálati szakba, a fiatal kántorjánosi férfi akár 15 évet is kaphat.

Mint ahogy portálunk arról a bíróság folyosójáról beszámolt, emberölés bűntett kísérlete miatt indult eljárásban rendelt el letartóztatást a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. április 26-án egy kántorjánosi férfival szemben.

A megalapozott gyanú szerint Kántorjánosiban április 24-én, a hajnali órákban a gyanúsított személygépkocsival, nagy sebességgel elgázolta haragosát, az úttesten álló sértettet. Szándéka az élete kioltására irányult. A sértett a többi között koponya zúzódást, combcsonttörést szenvedett, sérülései 8 napon túl gyógyulóak, azonban a halálos eredmény elmaradása csak a véletlenen múlott.

Kisvárda, Aranyosapáti, Mándok. Három település, ahol az elmúlt két évben szándékosan gázolta el haragosát a sértett. Az esetek közül talán a mándoki eset a legismertebb, végül a Nyíregyházi Törvényszék öt év fegyházbüntetést szabott ki a férfira, aki ezt követően nem sokkal drog befolyásolása alatt halálos közúti balesetet okozott Komorónál.

A mostani eset megítélését a helyszínen szerzett információk némileg árnyalják.

A nyomozók szerint a férfi szándékosan, nagy sebességgel gázolta el Krisztofert. Szándéka Krisztofer életének kioltására irányult. Az esetet rögzítette egy baleset helyszínén lévő térfigyelő kamera.

A gyanúsított családtagjai és több szomszéd azt állítja, hogy Krisztofer látszólag céltalanul bolyongott Kántorjánosi utcáin hajnal két óra környékén. Több házba próbált bejutni, van, ahol a kutyák tartották vissza, s van olyan ház, ahol a kapun nem, de a kerítésen be tudott mászni.

A baleset egy viszonylag rossz útszakaszon, a település egyik kivezető útján, a gyanúsított háza előtt történt. A szomszéd elmondta, hogy hozzájuk is próbált Krisztofer bejutni, rugdosta az ajtót, kiabált, majd meggondolva magát bizonytalan járással kimet az udvarról, majd egy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek.

Krisztofer vagy harminc métert repülve a gázoló udvarára esett, súlyos koponyatörést szenvedve. A gyanúsított családja azt mondja, hogy a szakadó esőben a terhelt későn vette észre a fiatal férfit, aki akkor lépett ki az úttestre a szemközti ház portájáról.

A helyszíni adatokból az derül ki, hogy a gépkocsi nagy sebességgel csapódott bele a kerítésbe, ami csaknem kizárja, hogy a terhelt épp a portájára akart volna bekanyarodni.

Különös egybeesés, hogy a baleset előtt körülbelül 30 perccel a 112-es segélyhívóra érkezett egy bejelentés, miszerint egy férfi be akar törni az egyik házba és az ott lakókat megfenyegette.

Krisztofer családja nem haragszik, ők sem tartják kizártnak, hogy sajnálatos baleset történt, de az ügy felderítését a rendőrökre bízzák.