KÉK FÉNY
Drogozott, mielőtt kocsiba ült: lecsukták a mándoki balesetet okozó férfit
30 napra elrendelte a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója, annak a mándoki férfinak, aki halálos közúti balesetet okozott bódult állapotban. A gyanúsított szervezetében kristályt azonosítottak, amit közvetlenül baleset előtt fogyasztott.

A nyomozóhatóság a férfit bódult állapotban elkövetett halált okozó járművezetés bűntettével gyanúsította meg.

Ez egy szándékos bűncselekmény, hiszen az elkövető tisztában volt azzal, hogy szeszesital vagy bódító hatású szer került a szervezetébe, amelynek hatása alá került.

Információink szerint a férfi már a helyszínen pozitív eredményt produkált a gyorsteszttel. Az igazságügyi toxikológiai szakértő megállapította, hogy a féfi vérében jelentős mennyiségben volt jelen kristály, ezzel szemben a vizeletében kevés. Ez csak úgy lehet, hogy a gépjárművezetés előtt fogyasztott szert.


Mint ahogy írtuk tegnap, a férfi három éve Mándokon szándékosan hajtott a köztisztasági dolgozók közé, tettéért 2023 decemberében öt év börtönt kapott. A nem jogerősen, minősített emberölés kísérlet miatt elítélt férfi évek óta a rendőrség látókörében van, jellemzően drogos ügyletei miatt.

Az akkori viszonylag enyhe ítélethez az is közrejátszott, hogy a sértettektől a terhelt az utolsó szó jogán ismét bocsánatot kért a történtek miatt, akiknek fejenként 300-300 ezer forint kártérítést is megfizetett.