KÉK FÉNY
Brutális iskolai verekedés Kemecsén: négy lány bántalmazott egy kisfiút
​Szünetben támadt rá hátulról négy lány arra a tízéves kisfiúra, akin az incidenst követően életmentő műtétet kellett végrehajtani. Az iskola belső vizsgálatot rendelt el, a rendőrség pedig nyomozza az eset körülményeit. Az elkövetők 10 és 12 év közötti lányok voltak.

Brutálisan megvertek iskolatársai egy tíz éves kisfiút a Kemecsei Általános Iskolában -írja az Index. A gyermeken életmentő műtétet hajtottak végre, eltávolították a lépét – derült ki az RTL híradójából. A kisfiú jelenleg a nyíregyházi kórház gyermekintenzív osztályán fekszik. Szülei elmondása szerint sokat sír, nagy fájdalmai vannak.

Az RTL-nek sikerült kapcsolatba lépni a gyermek szüleivel, akik elmondták, hogy fiuk azért került ilyen állapotba, mert iskolatársai – négy lány – megrugdosták.

"Ezt nem lehet elmondani, ezt csak az tudja, aki átéli. Aki látja a fiát, mikor kitolják a műtőből ordítva, az majd megtudja" – nyilatkozta az apa.

A kisfiú nemrég tért magához az altatásból, ezért még keveset kérdezik, nem akarják felzaklatni.

A szülőket szerda délután értesítették az iskolából, hogy gyermekük alig bír felállni, mentőt kellett hozzá hívni. A fiú annyira emlékszik, hogy hátulról ketten lerántották a földre, majd még ketten csatlakozva hozzájuk, nagy erővel rúgni kezdték az iskola udvarán. A szülők elmondása szerint két fiú segített neki felállni, majd megkerestek egy tanárt, és elmondták, hogy mi történt.

A református egyház fenntartásában működő iskola is elismerte az egyik szünetben történteket. Az intézmény belső vizsgálatot indított. A bántalmazókról annyit árultak el, hogy 10–12 éves lányokról van szó, az iskola igazgatója pedig mindegyikkel elbeszélgetett a várható következményekről. Az intézmény nem adott tájékoztatást, hogy az agresszív lányok a jövőben is az iskola tanulói maradhatnak-e.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz.