Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
Bár egyszerűnek tűnik a húsvéti sonka főzése, a lényeg itt is a részletekben rejlik. A nagymamák ezt pontosan tudják.
Március 19-20-án a norvégiai Trondheim adott otthont a Bocuse d’Or európai válogatójának. A tét ismét nem kevesebb volt, mint a továbbjutás a lyoni döntőre. A magyar csapat magabiztos versenyzéssel biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén, amelyre 2025 januárjában kerül majd sor, és a legjobb tálnak járó különdíjat is hazahozhatta.
Évről évre mintegy 50 ezer tonna száraztészta kerül a vásárlók kosarába Magyarországon. A külföldi trenddel ellentétben itthon a 4 és 8 tojásos tészták a legkelendőbbek, emellett folyamatosan erősödik a durum, a teljeskiőrlésűtészták piaca is - összegezte felmérésének eredményét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).
Kettős Sáppusztai győzelem a XIV. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, amelynek idén először jótékonysági célja is volt. A pálinka hazai „Oscarjának” is nevezett ünnepélyes díjkiosztó gálán adták át a győzteseknek járó elismeréseket a Kárpát-medence legnagyobb pálinkás megmérettetésén
Meghirdették a Magyarország étele - Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyt december 21-én Budapesten. A nevezéseket január 30-ig várják.
Elindult a nevezés a Magyarország étele 2024 versenyre, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni, a recepteket pedig december 29-ig kell beküldeni.
Újabb elemekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. A Hungarikum Bizottság október 17-i ülésén szavazta meg, hogy a székelykapu és a lángos is a magyarság egyediségének és különlegességének jelképei közé tartozik.