Drágult az olaszok által kedvelt csésze eszpresszó kávé, miután a kávé ára - a vajhoz, és a csokoládéhoz hasonlóan - majdnem ötven százalékkal emelkedett - közölte az Assoutenti fogyasztóvédő szervezet.
Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását. Ez a kör a program májusi indulásakor elsőként pályázhatott az üzletenként lehívható egymillió forint értékű támogatásra.
A győri háztartási keksz gyártását már 2024 első negyedévében megszüntették, és nem tervezik a gyártás újraindítását.
Hazai kistermelőket, csúcsminőségű termékeiket - a húsok, gabonák, tejtermékek, szárnyasok és egyéb alapanyagok mellett egzotikus finomságokat -, valamint azok lelőhelyeit mutatja be a Magyar Konyha magazin októberben megjelent Top 150 Termelői Kalauza.
Idén már tíz Michelin-ajánlású vendéglátóhely vesz részt az országos Étterem héten, amelyet október 10. és 27. között rendeznek meg országszerte csaknem kétszáz étterem részvételével.
Megvette a Master Good a Nobu budapesti éttermét.
A június közepétől tartó nyári szezonális ellenőrzés során az állati eredetű termékek közül idén a grillsajtok kaptak kiemelt figyelmet, az akció során hét, a nagyobb áruházláncokat ellátó előállító ellenőrzésére, valamint az általuk készített termékek mintavételére is sor került; valamennyi ellenőrzött termék élelmiszerbiztonsági és minőségi szempontok alapján megfelelőnek bizonyult - közölte Felkai...
A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és az innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap rendezvénysorozat helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók. A Magyar Pékszövetség 2024-es kenyérversenyén mindkét kategóriában első helyet ért el a Balmaz Sütöde Kft. A vállalkozást működtető apa-fia duó, Fülep Zsolt és Fülep Ádám közösen mutatta be a díjnyertes...