Süssünk együtt húsvétkor a gyerekekkel!
A Spirit Hotel a nyári napforduló varázslatos éjszakáján, június 21-én egy páratlan eseménynek ad otthont.
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely a magyar tulajdonú, vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó Eventrend Group megbízására készült el 2024 őszén. A közvéleménykutatás azt is megállapítja: a férfiak jobban élvezik az életet.
Rekordméretű standdal és látványkonyhával népszerűsítik a székely gasztronómiát Bukarestben a romániai turisztikai vásáron, így hívva fel a figyelmet arra, hogy 2027-ben Hargita megye Európa Gasztronómiai Régiója.
A Nyírségi Disznótoros Fesztivál 2025-ben is a kulináris élvezetek és a hagyományok jegyében várta az érdeklődőket. A 23 éve megrendezésre kerülő eseményen ebben az évben 23 csapat méretteti meg magát.
Az Év Vendéglőse díjat 2001-ben alapította a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI), minden évben a legfőbb szempont a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége. A díjazott olyan vendéglős kell hogy legyen, aki a szakmája szeretetével, tudásával példaképül szolgálhat a felnövekvő generációk és a pályatársak számára.
Drágult az olaszok által kedvelt csésze eszpresszó kávé, miután a kávé ára - a vajhoz, és a csokoládéhoz hasonlóan - majdnem ötven százalékkal emelkedett - közölte az Assoutenti fogyasztóvédő szervezet.
Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását. Ez a kör a program májusi indulásakor elsőként pályázhatott az üzletenként lehívható egymillió forint értékű támogatásra.