AKTUÁLIS
#2023
#összegzés
#foci
#Kisvárda Master Good
#Rúzsa Magdi
#kisvárdai kórház
#Rettegések Éjszakája
#Porta Portya
Ezek voltak 2023 legjobb eseményei Kisvárdán és környékén
Koncertek, fesztiválok, felújítások, beruházások - és zárásul egy fantasztikus győzelem.

Rúzsa Magdi leénekelte a csillagokat Kisvárdán

Az "Elmegyek" című turné harmadik állomásaként Kisvárdán adott koncertet Rúzsa Magdi júniusban. A Máté Péter-, Artisjus-, és kétszeres Fonogram-díjas énekesnő több ezer ember előtt énekelte el a legnagyobb slágereit, valamint a turné címadó dalát.

2. Rekordszámú nevezés, újragondolt szabolcsi klasszikusok az 5. Porta Portyán

Géberjénben 2 napig nyitva voltak a porták a látogatóknak, akik megkóstolhatták az ott készülő fennséges szabolcsi klasszikusokat is. Stábunk is a helyszínen volt, és mi is végigkóstoltuk az ételeket. A rendezvény rengeteget fejlődött a tavalyihoz képest, ami látszott a nevezések számából és a programok kínálatából is. Évről-évre egyre többen kíváncsiak a Porta Portyára, van, aki órákat is képes utazni a finom szabolcsi ételekért, és az ottani hangulatért, ami már védjegyévé vált a kétnapos rendezvénysorozatnak.

3. Kiakadt a sikolymérő a Rettegések Éjszakáján

Hatalmas siker volt az idei Rettegések Éjszakája, aminek Kisvárda adott otthont. A horror fesztiválra rengetegen érkeztek, hogy a részleges holdfogyatkozás festői égboltjának ölelésében átadják magukat a borzongások válogatott világának. Kisvárdán olyat alkottak, ami világszinten is megállja a helyét. Nem csoda, hogy még a szomszédos országokban is híre ment a Rettegések Éjszakájának, ahol elképesztő show-t láthattunk.


4. Felújítások és beruházások a kórházban

Közel 400 millió forintból újult meg a kisvárdai kórház laborja: június 9-én künnepélyes keretek között adták át a Szent Damján Görögkatolikus Kórház Európai Uniós forrásból felújított Központi Laboratóriumát, amelynek működéséhez az eszközöket is a program biztosította. Októberben közel hatmillió forintos eszközadományt kapott a kisvárdai kórház gyermekosztálya. A Kisvárdai Kórház Barátainak Alapítványa részére 5 664 723 Ft összegben diagnosztikai eszközök kerültek átadásra a Privát Élelmiszer Üzletlánc és a Kerekes Kft. jóvoltából, melyek a Szent Damján Görögkatolikus Kórház gyermekosztályának gyógyító tevékenységét segítik majd a jövőben. Novemberben pedig egy sikeres pályázat keretében elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően új fejlesztések valósultak meg a Szent Damján Görögkatolikus Kórház járóbeteg szakellátásában is. A vissza nem térítendő közel 300 millió forint támogatási összegből a projektben érintett járóbeteg szakellátó szolgáltatások eszközparkjának fejlesztése és infrastrukturális körülményeinek javítása valósult meg. A fejlesztés hatására Kisvárda és térségében több tízezer ember részesülhet magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban.

5. A Kisvárda laposra verte az Újpestet!

Az év legjobb meccsét láthattuk december 16-án Kisvárdán, amikor az Újpest ellen játszottunk. Az eredmény 4-0 lett a kisvárdaiak javára. Idén még nem láttuk ennyire harcosnak a Várdát, zúgott is a meccs végén a “Szép volt, fiúk”! Felállva ünnepelt a közönség.