AKTUÁLIS
#Szent Damján Görögkatolikus Kórház
#beruházás
Jelentős beruházás a kisvárdai kórházban
A sikeres pályázat keretében elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően új fejlesztések valósultak meg a Szent Damján Görögkatolikus Kórház járóbeteg szakellátásában.

A vissza nem térítendő közel 300 millió forint támogatási összegből a projektben érintett járóbeteg szakellátó szolgáltatások eszközparkjának fejlesztése és infrastrukturális körülményeinek javítása valósult meg. A fejlesztés hatására Kisvárda és térségében több tízezer ember részesülhet magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban. Ma ünnepélyesen is birtokba vehették a gyógyítók és a gyógyulni akarók a beruházást.

A kórház főigazgatója, Hegyi Henrik Dénes a projektet bemutatva elmondta, hogy a közel 300 millió forint uniós támogatás segítségével építési beruházásra és eszközbeszerzésre került sor. A fejlesztés eredményeként megtörtént a fül-orr-gégészeti, audiológiai, nőgyógyászati, gyermekgyógyászati szakrendelők és várótermek, valamint az onkológiai, radiológiai, tüdőgyógyászati járóbeteg szakellátások infrastrukturális körülményeinek javítása is, az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével. Az uniós támogatásnak köszönhetően a fül-orr-gégészeti ellátásban alkalmazható új orvostechnikai eszközökkel, továbbá a mozgásszervi megbetegedések rehabilitációjában alkalmazható kezelőegységekkel is bővült az intézmény eszközparkja.

Az ünnepélyes átadáson az intézmény főigazgatója köszönetét fejezte ki a projektben résztvevőknek a megvalósításban nyújtott segítségért, kiemelve, hogy a beszerzett modern eszközöknek és az infrastrukturális korszerűsítéseknek köszönhetően a térségben több tízezer ember részesülhet magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban.

Az esemény zárásaként dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő a jelenlévő díszvendégekkel közösen vágta át az átadást jelképező nemzeti színű szalagot.

Az Emberi Erőforrás Operatív Program keretén belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Államtitkárság felhívására nyújtott be sikeres pályázatot a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 100 százalékos támogatásból valósult meg.