INTERJÚ
#Eötvös József Középiskolai Szónokverseny
Lelkésznek készül a vármegye legjobb szónoka
A szabolcsi versenyzők közül Hugyecz Péter, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tanulója 11. lett, ezzel pedig mindössze fél ponttal maradt le a 10. helyezésről az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyen.

30 versenyző küzdött meg a Kárpát-medence legjobb szónoka címért, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem dísztermében. Köztük volt Hugyecz Péter, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium tanulója, aki 11. lett. Vele beszélgettünk.

Miért indultál el a versenyen?

Arra számítottam, hogy másokat is meghallgatva és magamat kipróbálva reálisan láthatom, hogy hol tartok a szónoklatban. Ezt is kaptam, ráadásul úgy is érzem, hogy jobb eredményt értem el, mint amit korábban gondoltam magamról.

Hogyan élted meg a megmérettetést?

Izgultam. Harmadikként beszélhettem, ami nagyon jó volt, hiszen a legtöbb indulót hallhattam, ez nagy élmény volt számomra.

A jövőben mivel szeretnél foglalkozni?

Úgy érzem, hogy a lelkészi életpályára van elhívásom, amelynek a mindennapi része a szónoklat.

Nyíregyházáról jöttél, mit mondanál el a városodról?

Nem azért jelentkeztek kevesen a városból, mert nem érdekli őket a verseny, hanem mert még nem élték át, hogy mekkora öröm itt lenni. Szorgos embernek ismerem a nyíregyháziakat, ha tudnák, hogy ez mekkora élmény, akkor tele lenne a terem nyíregyháziakkal.