SPORT
#kisvárdai futsal csapat
Országos bajnok a kisvárdai futsal csapat
​Befejeződött a Centrum Futsal VII. Országos Döntője, amin rendkívül izgalmas, profi színvonalú játékot láthattunk. A kisvárdai futsal csapat 120 csapat közül lett a legjobb. Fantasztikus játékukat Nyírbátorban, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tornacsarnokában szervezett országos eseményen mutatták meg.

Az ország 12 legjobb centrumos futsal csapata mérte össze tudását az eseményen. A 41 centrumból közel 120 egyesület nevezett, amelyből a 12 legjobb iskola vehetett részt a rendezvényen. Az ország minden pontjáról érkeztek játékosok. A legtávolabbi megye Vas vármegye, amíg a saját vármegyénkből a Kisvárdai Szakképzési Centrum Rákóczi csapata jelent meg a bajnokságon.

"Évek óta szervezzük ezt a nagyszabású országos döntőt, azért, hogy olyan közösségi életet formáljunk a szakképzési centrumok diákjai között, ahol jobban megismerhetik egymást, ahol bemutathatják sportteljesítményüket. A szervezés több hónappal korábban indult el a regionális selejtezők miatt" - mondta Kiss Zoltánné igazgatónő.

"A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni" – idézte Ernest Hemingway gondolatát Rostás János Tibor, a Mátészalkai Szakképzési Centrum kancellárja. "Minden vereségből lehet tanulni és okulni. Szívet melengető érzés volt látni, hogy a játékosok milyen sportszerűen figyeltek egymásra. Továbbra is azon leszünk, hogy a 2016-ban elindított kezdeményezést támogassuk és legyen folytatása. Újdonságnak számított, hogy idén a játékokat folyamatosan nyomon követhették az ország minden pontján a szurkolók, hiszen YouTube csatornánkon élőben közvetítettük az izgalmas mérkőzéseket. Visszajelzéseket kaptunk a nézőktől az ország más pontjairól is"- emelte ki a kancellár.

A szünetekben friss üdítőt, kiváló cukrász-süteményeket kínáltak a nagykállói Kállay Rudolf Szakképző Iskola turizmus és vendéglátás ágazatban tanuló diákjai Szakács Pál pincér szakoktató vezetésével.

"Örömmel tölt el, hogy intézményeink mindenben segítik egymást, erősítik tevékenységeinket a tanulmányok, az oktató munka mellett is" - zárta gondolatát Rostás János Tibor. A sportszerű, magas színvonalú játék mellett a dobogó legfelső fokára a I. Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola – RÁKÓCZI; II. Budapesti Komplex SZC Pogány Frigyes Technikum - POGÁNYOS CSIBÉSZEK; III. Veszprémi SZC Táncsics Mihály Technikum – TÁNCSICS csapata állhatott. A díjeső itt még nem ért véget, hiszen mindenki kapott ajándékot, oklevelet, különdíjakat. A vándorkupát szintén Kisvárda vihette haza egy évre - mondta az esemény főszervezője, Kiss Zoltánné, a nyírbátori szakképző iskola igazgatója.



Különdíjasok

Fair Play Csapat: Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum - ANDRÁSSY DSE; Fair Play játékos: Mészáros Vince Ferenc; Legjobb mezőnyjátékos: Babych Maxim; Legjobb kapus: Tóth Kornél; Gólkirályok: Horváth Szabolcs Zsolt, Sáreczki Szabolcs, Dinawi Sedi.

Az élő adás visszanézhető a Nyírbátori SC Youtube csatornáján: