AKTUÁLIS
Közel hatmillió forintos eszközadományt kapott a kisvárdai kórház gyermekosztálya
​A Kisvárdai Kórház Barátainak Alapítványa részére 5 664 723 Ft összegben diagnosztikai eszközök kerültek átadásra a Privát Élelmiszer Üzletlánc és a Kerekes Kft. jóvoltából, melyek a Szent Damján Görögkatolikus Kórház gyermekosztályának gyógyító tevékenységét segítik majd a jövőben.

Az adományátadáson, dr. Veres Eleonóra orvosigazgató és dr. Molnár Sándor, a csecsemő- és gyermekosztály osztályvezető főorvosa fejezte ki köszönetét a Privát Élelmiszer Üzletlánc és a Kerekes Kft. nagyértékű támogatásáért, továbbá az átadáson részt vett a kórház részéről Jakabné Harcsa Erzsébet ápolási igazgató és Kállainé Bóka Ágnes gazdasági igazgató is. Az üzletlánc részéről, Kerekes Tibor, a Kerekes Kft. beszerzési vezetője képviselte a céget.

A ma délelőtti családias baráti légkörben megtartott átadást követően apró ajándékokat, kifestőket, játékkártyákat színezőket és könyveket is vittek a gyógyuló gyerekeknek. Az adományozott eszközök hozzájárulnak a mindennapi orvosláshoz, beteg monitoringhoz. A korszerű csúcstechnológiás eszközök sorában ott vannak a betegellenőrző moduláris monitorok, légzésfigyelő baby control készülékek, vérnyomásmérők, érintésmentes hőmérők, pulsoxymeter hosszabbítható érzékelőkkel, kompresszoros inhalátorok, és egy vezetékes állvánnyal rendelkező mellszívó készülék is.


A Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer Üzletlánc kiskereskedelmi partnerei immár harmadik éve, a működési területén lévő nyolc megyében található (Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Gyöngyösön, Jászberényben, Salgótarjánban, Cegléden és Kisvárdán) kórház gyermekosztályát támogatta. Míg 2021. évben 15 millió, 2022. évben összesen 17 millió forinttal tudott hozzájárulni a kórházak infrastrukturális felszereltségéhez, addig 2023. évben már több, mint 18 millió forint értékű eszközadománnyal járul hozzá a Gyermekosztályok infrastrukturális fejlesztéséhez, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak.

A felajánlott összeg úgy képződött, hogy a Privát Élelmiszerlánc kiskereskedelmi egységei által felajánlott összeget a Kerekes Kft. megduplázta, így adódott a több, mint 18 millió forintos adomány. A Privát Élelmiszer neve ismerősen cseng a Kelet-Magyarországon élők számára, hiszen jelenleg nyolc megyében több mint 600 kiskereskedelmi partnerrel rendelkezik.

A jótékonykodók a mostani 18 millió forint értékű támogatással abban bíznak, hogy ezzel a kezdeményezéssel hozzájárulnak a gyógyuló gyermekek mielőbbi felépüléséhez, illetve szeretnének példát mutatni más vállalatok számára is, hogy jótékonykodjanak.