KÉK FÉNY
#traktoros
#baleset
#kerékpárosok
Megpróbálhatták eltussolni a laskodi baleset körülményeit, de a zsaruk résen voltak
Ma kora délután egy homlokrakodós traktor gyakorlatilag fékezés nélkül keresztülhajtott a 60 éves férfin, aki az elsődleges adatok szerint szabályosan közlekedett kerékpárjával a település főutcáján.

A frissen felújított Kossuth utca aszfaltjára rajzolt jelek emlékeztetnek a balesetre. Középen egyetlen egy féknyom, az elgázolt kerékpáros személyes holmijainak felrajzott helyzete és nagy mennyiségű vér az aszfalton. A helyiek azt mondják, hogy a traktoros gyakorlatilag fékezés nélkül, hátulról tarolta le a férfit. Mindkét kerékkel átment rajta.

A traktoros észre sem vette, hogy mi történt, állítólag úgy szóltak neki.


Egy másik szemtanú időközben kibontotta a baleset részleteit és ha igaz, amit állít, akkor a gázolás bekövetkezésének körülményeit lényegesen befolyásoló tényezőt akart elhallgatni a traktoros.


Többen egyként állítják, hogy a traktor elejére felszerelt homlokrakodóra egy úgynevezett big-bak zsák volt felakasztva, ami gyakorlatilag akadályozta a traktor a vezető kilátását.


Csakhogy ezt a zsákot a baleset után azonnal eltávolították a traktorról és elrejtették egy, a balesethez közeli ingatlan udvarán.

A rendőröknek azonban tudomására jutott ez a körülmény és megkeresték a zsákot.


A férfit a helyszínenen újra kellett éleszteni, s közel egy órán keresztül stabilizálták, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba. Állapota válságos.

Frissítés: a kerékpáros a gondos és szakszerű orvosi ellátás ellenére az éjszaka elhunyt. A rendőrség büntetőeljárás keretében szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.