KULTÚRA
#Kisvárdai Csellózenekar
#Agárdi Gáborné Csáki Ildikó
Elbúcsúzott a Kisvárdai Csellózenekar alapítója és vezetője
​A Kisvárdai Csellózenekar olyan zenei együttes, amely kivételes teljesítményével és egyedi hangzásával vívott ki elismerést. A zenekart Agárdi Gáborné Csáki Ildikó alapította, aki egyben a zenekar vezetője is.

A zenekar ötlete akkor született, amikor Agárdiné észrevette, hogy a régióban nincs lehetőség a csellisták közös fellépésére. Úgy döntött, hogy létrehoz egy platformot, ahol a csellisták összejöhetnek, és közös előadásokon keresztül megoszthatják a zene iránti szenvedélyüket. Így született meg a Kisvárdai Csellózenekar. A zenekarban egyszerre foglalnak helyet a vezető mellett a legkisebb növendékektől kezdve a nagyokon át, egészen a már művészként ismert és elismert régi növendékek is - írja a kisvarda.hu.


A koncerteket dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő és Leleszi Tibor Kisvárda város polgármestere nyitották meg, megköszönve Ildikó áldozatos munkáját, aki az elmúlt 40 év alatt kimagasló tettvággyal és hivatástudattal tett és tesz azért, hogy a kultúra, a cselló szeretete – népszerűsítése mind magasabbra és magasabbra szárnyaljon és hirdesse a művészi érték megbecsülendő és léleknemesítő nagyságát. Olyan vezéregyéniséggé vált, akit hihetetlen mértékű szeretet és megbecsülés övez. Az est végén a nagy Cselló család meglepetés műsorszámmal búcsúztatta Agárdi Gábornét nyugdíjba vonulása alkalmából.