KÉK FÉNY
#anarcsi tárgyalás
#halált okozó testi sértés
Rejtélyes tanú bukkant fel az anarcsi halált okozó testi sértés ügyében
Jelen állás szerint a vádlottat akár fel is menthetik, ha hitelt érdemlően nyilatkozik az a rejtélyes tanú, aki azt állítja, hogy a fiatal anarcsi férfi nem is ütött.

Ez év márciusában előkészítő üléssel kezdetét vette annak az ügynek a kibogozása, aminek a vádja, hogy egy anarcsi férfi által bevitt ütés következményeképp meghalt egy szintén anarcsi férfi. A vádlott akkor és most is mindent tagad, ma vallomást is tett az ügy első tárgyalási napján.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő lévő L.F. vádlott 2023 júniusában a késő esti órákban egy szabolcsi kocsma előtt szóváltásba keveredett a szintén ittas sértettel. A vita hevében L.F. egy alkalommal, ököllel arcon ütötte a férfit, aki a bántalmazástól hanyatt esett és fejét a betonjárdába ütötte. Ezt követően a helyszínre érkezett a vádlott felesége, akinek autójával a sértettet otthonába szállították, majd értesítették a mentőket. A sértett - a gondos orvosi ellátás ellenére - pár nap múlva elhunyt.

Az ügy terheltje ma bejelentette, hogy van egy eddig ki nem hallgatott tanú, aki a vádirati tényállással homlokegyenest mást állít. Ügyészi kérdésre, hogy eddig hol volt ez a tanú, a vádlott azt nyilatkozta, hogy nem akarta bevonni az ügyben, iletve ő sem akart vallomást tenni.

Majd az ügyész kérdéseivel arra célzott, hogy ez nem igazán életszerű, mármint, hogy egy maximálisan nyolc év börtönnel fenyegetett terhelt a számára fordulatot jelentő ügyben ne akarná, hogy a tanúja nyilatkozzon.

A rejtélyes koronatanú végül vállalta a vallomástételt - legalábbis a vádlott ma ezt nyilatkozta. A kérdésre, hogy miért pont most, a terhelt úgy fogalmazott, hogy a vallomást vállaló tanú azt mondta, hogy látja, hogy a családom hogy ment tönkre és ő ezt már nem akarja tétlenül nézni.

Egyébként a vádlott vallomásából kiindulva akár még az is elképzelhető, hogy tragikus baleset történt, az áldozat ittasságánál fogva elesett és akkor ütötte be a fejét.

Az ügy tárgyalása csütörtökön folytatódik tanúk és a szakértők meghallgatásával.