KÉK FÉNY
#buszbaleset
#ukrajna
Vádat emeltek a balesetet okozó ukrán buszsofőrrel szemben
60 ember utazott a buszon, ami a buszvezető hibájából - aki nem vette észre a körforgalmat jelző táblát - gyakorlatilag keresztülrepült egy mély árkon, majd az elejével a földbe fúródott. A baleset következtében 26 utas sérült meg, köztük 9 súlyos sérüléseket szenvedett.

A sérülteket öt kórházban látták el. Kisvárdán a Szent Damján Görögkatolikus kórházban két gyermeket az édesanyjával és egy idős nőt ápoltak. Az utóbbi szállításáról a külképviselet gondoskodott, mivel a gerince sérült meg.

A busz vezetője elismerte a felelősségét a nyomozás során. A szabadlábon védekező vezetőre az ügyész felfüggesztett fogházbüntetést kért és hosszabb eltiltást a gépjárművezetéstől. Amennyiben a büntető végzést elfogadja a busz vezetője és így lemond a tárgyalás jogáról, hazánk közútjain biztos, hogy nem vezethet. Maga a vétség egyébként maximálisan három év szabadságvesztéssel büntethető.

Az utasok jelentős része aludt a becsapódáskor, azok nem sérültek, akik a busz középső részén utaztak. A kisvárdai hivatásos tűzoltók két egységgel érkeztek a helyszínre, pár percre rá már két kisvárdai tolmács is segítette a munkájukat, ami nagyban elősegítette a helyzet felmérését.