KULTÚRA
Programok
#horgászverseny
Már lehet nevezni a nyíregyházi horgászversenyre!
A Bujtos Sporthorgász és Tájvédelmi Egyesület 2024. május 11-én a Bujtosi tavakon egyesületi horgászversenyt rendez a tagjai részére. A horgászverseny 20 fő feletti nevezés esetén kerül megrendezésre.

A verseny a tó nyugati oldalán található versenypályán (Mc Donald’s mellett) kerül megrendezésre az országos versenyszabályzat szerint.

A verseny napján 2024.05.11-én 0.00 órától 15.00 óráig horgászati tilalom lép életbe a tó egész területére (Városi tó is) a Bujtos He. tagjai részére (kivéve a versenyzők a versenypályán 07-12 H között). A nem versenyző tagok napijegy váltása ellenében sem horgászhatnak- kettős tagsággal rendelkezők sem! A verseny napján külső horgászegyesület tagjai napijegy váltása ellenében, a versenypályán kívüli részeken horgászhatnak!

A verseny lebonyolítása:

6.00 Gyülekező és nevezés

6.30 A rajthelyek kisorsolása

6.45 A rajthelyek elfoglalása

6.55 Első jelzés (az etetés megkezdése)

7.00 Második jelzés (a verseny megkezdése)

11.55 A verseny utolsó öt percének a jelzése

12.00 A verseny vége, mérlegelés

12.30 Eredményhirdetés

13.00 Ebéd

Valamennyi versenyző egy tányér babgulyás ebédben részesül. Lehetőség van még 1000,-Ft.-ért vendégjegyet váltani, amiért egy tányér babgulyás jár.


Nevezés:

személyesen az „Arany horog” horgászboltban (Nyíregyháza, Szegfű u. 57.)

nevezési díj felnőttek esetében: 1000,-Ft/fő, ifjúsági és gyerek esetében nincs

nevezési határidő vége: 2024. május 09. (csütörtök).


A nevezés feltétele:

2024. évi érvényes egyesületi tagság igazolása. A versenyen mindenki egy tetszőleges készséget használhat egy horoggal, a kifogott halat mérlegelés után vissza kell engedni.(nemes hal (ponty, amur stb.) kifogása esetén a kifogás után azonnali mérlegelés történik)


A verseny kettő kategóriában lesz díjazva:

· felnőtt (19 évtől-)

· ifjúsági és gyerek (3-18 év között)

Az ifjúsági és gyerek kategória a felnőttől elkülönített szektorban kerül lebonyolításra. Gyerekversenyző (3-14 év között) a rendezvényen csak szülői felügyelettel vehet részt. A fentiekből következik, hogy gyerekversenyzőnek a felügyelője felnőtt versenyző nem lehet!

Mindkét kategória első három helyezettje ajándékutalvánnyal gazdagodik. Különdíjban részesül a legnagyobb halat fogó versenyző.