KÉK FÉNY
#komorói baleset
#Sofőr
#halálos baleset
Őrizetben a komorói balesetet okozó gépkocsivezető
A rendőrség tegnap őrizetbe vette a korábbi ügye - emberölés kísérlete​ - miatt nem jogerősen 5 év börtönre ítélt férfit.

Január 28-án hajnalban Komoró külterületén a 4145-os ( régi 4-es ) elkerülő úton összeütközött két személygépkocsi, amelyben összesen hárman utaztak. A Suzuki 24 éves mándoki vezetője szörnyethalt, életét már nem tudták megmenteni. Mint kiderült, a balesetet okozó gépkocsivezető szervezetében jelentős mennyiségű drog volt kimutatható. A rendőrség tegnap őrizetbe vette a korábbi ügye -emberölés kísérlete - miatt nem jogerősen 5 év börtönre ítélt férfit.

A balesetet okozó sofőr az a mándoki férfi, aki három éve meg akart ölni három köztisztasági dolgozót. A nem jogerősen minősített emberölés kísérlet miatt elítélt férfi évek óta a rendőrség látókörében van, jellemzően drogos ügyletei miatt.

Az akkori viszonylag enyhe ítélethez az is közrejátszott, hogy a sértettektől a terhelt az utolsó szó jogán ismét bocsánatot kért a történtek miatt, akiknek fejenként 300-300 ezer forint kártérítést is megfizetett.

A sértettek a nyilvános ülésen már nem teljesen emlékeztek a történtekre, mintha az évek és a fejenként 300-300 ezer forint megszépítette volna az emlékeket. Bár első fokon a bíróság 7 évre eltiltotta a gépjárművezetéstől is a férfit, de az mivel nem vált akkor jogerőssé, nem lehetett elrendelni.

A rendőrség a szakértői jelentés birtokában a férfit meggyanúsította bódult állapotban elkövetett halált okozó járművezetés bűntettével és haladéktalanul őrizetbe vették.

Úgy tudjuk, hogy a szakértő a vérben jóval nagyobb mennyiségben mutatott ki kristályt, mint a vizeletben. Ez csak úgy lehetséges, hogy a férfi közvetlenül a vezetés előtt fogyasztott jelentős mennyiségben drogot, ami végülis a tragédia bekövetkezéséhez vezetett. Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amelyről a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója holnap dönt.

A drog fogyasztása egy szándékos cselekmény és következtében a vétlen 24 éves fiatal édesapa meghalt.

Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele 1-8 évig terjedő szabadságvesztés.