NAGYVILÁG
Belföld
#Kisvárda
#játszótér
Ilyen menő játszótere még nem volt Kisvárdának!
Megközelítőleg 10 fejlesztési területen mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból zöldült ki Kisvárda. A fejlesztési területek egyik legfontosabb elemeként egy minden tekintetben európai színvonalú játszótér átadására került ma sor. Az ünnepélyes szalagátvágással birtokba is vehették a lurkók az új játszóteret a Zrínyi téren.

Leleszi Tibor polgármester a játszótér adottságait bemutatva elmondta, hogy a Zrínyi téri park felújításával egy, a mai kornak megfelelő játszóteret alakítottak ki. A kerítéssel körbevett játszótér 3-6 éves gyerekeknek lett kialakítva. Ettől térben jól elkülönülve a 6-14 éves korcsoportnak is berendeztek egy játékteret. A kettőt egy térkő sétány választja el egymástól. A játékterek peremére pados pihenők kerültek elhelyezésre a kísérők kényelmére.

A térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kiemelve a játszótér biztonságát elmondta, hogy a játékterek öntött gumi ütéscsillapító burkolatot kaptak, a gyermekek hangulatához illő színes, tematikus mintával.

"A Zrínyi téri park városunk egyik frekventált területén, az '56-os emlékműhöz méltó zöld környezetben és élményekkel teli játszótérrel várja a gyermekes családokat, baráti társaságokat egyaránt" - fogalmazott az országgyűlési képviselő.



A park rekonstrukciója és a játszótér kialakítása megközelítőleg 50 millió forintból valósult meg a Zöld város program részeként, mely program összköltségvetése 950 millió forint.