18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#Rétközberencs
#gyilkosság
Felfoghatatlan, ami Rétközberencsen történt
​A helyiek nem térnek napirendre, féltik a gyerekeiket: ma Tomit, holnap kit vernek agyon a drogosok? - mondják. A 17 éves Tamást egy karóval verte agyon a rokona a telefonjáért és a cipőjéért, majd a zsákmányt eladta és újabb drogot vett rajta.

Tamás fodrászkodni indult, majd a fiatalok kedvelt helyére mentek a barátaikhoz. Itt találkozhatott a későbbi támadójával, aki a gyanú szerint elcsalta egy kietlen, drogosok által közkedvelt helyre, a település határába. Hogy ott mi történt, az a nyomozás feladata kideríteni, de tény, hogy a drogos tanyától 800 méterre találták meg Tomi élettelen testét egy villám sújtotta fa tövében a méteres fűben.

Tomi, aki egyébként Kisvárdán tanult kereskedőnek, még valószínűleg élt, amikor a 21 éves fiatal felnőtt támadója sorsára hagyta. Tomit a testvérei, a nagymamája és a nagybácsija is kereste. A nagybátyjával különösen jó kapcsolatot ápolt, Tomi. Mindig beszámolt neki, hogy merre jár, kivel találkozik, épp mit csinál. Épp ez volt furcsa neki, hogy Tomi egy ideje nem jelentkezik.

Tamás utolsó üzenete is neki szólt: Megyek, mert itt van Dávid és megnyír. Vigyázz magadra, szia szeretlek! - írta. Tomi nagybátyja könnyeivel küszködve, elcsukló hangon ismételgette az utolsó üzenetét Tominak, ami egy életre beleégett a szerény, de tisztességes család életébe. A család válaszokat keres, kizártnak tartják, hogy szeretett fiukat egy ember végezte ki. A helyszín véleményük szerint másra utal, szerintük csak oda vitték az akkor már élettelen testet.

Mint írtuk korábban, egy rétközberencsi 17 éves fiú eltűnéséről tett bejelentést a rendőrségen az egyik családtagja 2024. május 14-én. A rokon elmondta, hogy a fiú előző nap délután fodrászhoz ment, ahonnan nem tért haza, és azóta nem tudnak a hollétéről. A dombrádi körzeti megbízott rendőrök haladéktalanul adatgyűjtésbe kezdtek, és megállapították, hogy a fiú 14-én nem ment iskolába, valamint hogy utoljára a 21 éves H. D. dombrádi férfi társaságában látták.

H. D. elszámoltatásakor a rendőrök kérdésére elmondta, hogy 13-án este Rétközberencs külterületén előzetes szóváltás után egy karóval bántalmazta a 17 éves fiút, akit eszméletlen állapotban a sorsára hagyott, miután elvette tőle a mobiltelefonját és a cipőjét. A rendőrök a H. D. által megadott helyen holtan találtak rá az áldozatra. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emberölés bűntettének megalapozott gyanújával állították elő H. D.-t, kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.