18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#demecseri gyilkos
#rétközberencsi fiú
#karós gyilkosság
Rács mögött van a 17 éves rétközberencsi fiú kegyetlen gyilkosa
​Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2024. május 17-én H.D. gyanúsított letartóztatását, egy hónap időtartamra.

Vezetőszáron hozták a nyomozók a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója elé azt a 21 éves dombrádi lakost, aki egy karóval gyakorlatilag felismerhetetlenségig összevert egy 17 éves rétközberencsi fiatalt, majd a sorsára hagyta. Tamás iszonyú kínok között, magányosan, reményvesztve halt meg. Esélye sem volt, hogy túlélje az aljas támadást. Megcsonkított élettelen testét az eltűnést követő másnap a gyilkosa mutatta meg a nyomozóknak. Úgy tudjuk, hogy a támadás olyan kegyetlen és brutális volt, hogy Tamás egyik füle is leszakadt a bántalmazás során.

Az eddig napvilágot látott adatok szerint a gyanúsítottat akár 25 évre is börtönbe zárhatják, mivel a jelenlegi, nyereségvágyból elkövetett emberölés akár újabb, különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölésre minősülhet. A gyanúsított több erőszakos cselekmény miatt már volt elítélve és jelenleg is van folyamatban vele szemben más büntetőeljárás is.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2024. május 13-án a délutáni órákban egy Szabolcs vármegyei kocsmában találkozott a fiatalkorú sértettel, majd onnan együtt távoztak. Ezt követően egy kieső gyümölcsös közelében a gyanúsított el akarta venni a sértettől annak cipőjét és mobiltelefonját. Emiatt vita alakult ki közöttük. Ennek során a gyanúsított több alkalommal egy karóval fejen vágta a sértettet, majd a nyakára tekert egy pólót és megfojtotta. A gyanúsított a cselekmény után elvette a sértett cipőjét és mobiltelefonját, míg élettelen testét elrejtette a gyümölcsfák alatt.


A gyanúsított büntetett előéletű és jelenleg másik büntetőeljárás is van vele szemben folyamatban, szintén erőszakos, személy elleni bűncselkemény elkövetése miatt. A nyomozás még kezdeti szakban van, és a férfit egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság, mely miatt bűnössége tíz évtől húsz évig, vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Mindezek alapján a bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a hatóságok elől elszökne vagy elrejtőzne, megkísérelné befolyásolni az eljárásban kihallgatandó tanúkat, esetleg újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelték a letartóztatását.