NAGYVILÁG
Belföld
​Közösségi ház, piac, utak, lakások: egymilliárd forint értékben adtak át beruházásokat Demecserben
Csaknem egymilliárd forint értékben valósultak meg beruházások Demecserben az utóbbi években. Csütörtökön ünnepélyes keretek között négy nemzeti színű szalag átvágásra került sor.

Az ünnepségre a fiatal város új közösségi házánál került sor, ahol egy komplex épületegyüttest alakítottak ki egy meglévő ingatlanból. A közösségi ház kialakítására közösségi térrel, mosodával, tankonyhával és tároló helyiséggel került sor, fűtéskorszerűsítés és kapcsolódó eszközbeszerzés is megvalósításra kerül - fogalmazott a település vezetője, Rátkai Sándor.


A város közbiztonságát növeli a térfigyelő kamerák kihelyezése a megvalósult beruházások területén. A fiatalok helybenmaradását segíti elő az a bérlakás-program, aminek köszönhetően két telken, kettő darab kétlakásos, egy darab egylakásos szociális bérlakás építése valósult meg.

A polgármester kiemelte, hogy a település intézményi ellátottsága kitűnő, minden alapvető szolgáltatás biztosított a városban. Demecser városban jelentős, nagyszámú dolgozói létszámot foglalkoztató vállalkozás nem működik, a jellemző foglalkoztatói kör a mezőgazdasági és a kereskedelmi ágazatban tevékenykedik.

A város új ékessége a városi piac - emelte ki Rátkai Sándor. Elmondta, hogy a településen a Dózsa György úton működő „piac” már nem felelt meg egy városi piacnak, hiszen piacnapokon átlagosan 50 árus kínálja a portékáját. Az Önkormányzat már régóta szeretett volna egy városhoz méltó piaccsarnokot kialakítani, de saját forrás hiányában erre eddig nem volt lehetősége - fogalmazott. Azonban egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert forrás lehetőséget biztosított a régi álom megvalósításra.

Demecser Város Önkormányzata egy új, részben fedett-nyitott, részben fedett-zárt piac komplexumot építtetett meg. A piac zárt területén helyet kapott 36 belső árusító asztal, 2 leválasztott árusítóhely, szociális blokk, mozgáskorlátozott mellékhelyiség, piaciroda és gépészeti tér. A külső elárusító területen 24 asztal elhelyezése történt meg.

Az ünnepségen dr. Seszták Miklós kormánypárti országgyűlési képviselő gratulált a feltörekvő város beruházásaiho. Rövid köszöntőjét követően a történelmi egyházak, görög katolikus valamint a római katolikus papok megszentelték, a református lelkipásztor megáldotta az új beruházásokat.

A nemzeti színű szalagok átvágásra négy helyszínen került sor.