NAGYVILÁG
Belföld
#Tiszatelek
Tiszatelek, ahol a homok hátán is megélnek
​A mai Tiszatelek község egy 1954-ben alakult egyutcás település, a Rétköz árvizektől mentes egyik homokhátján. A több kilométer hosszú utat takaros házak szegélyezik, melynek hozzávetőleges közepén, egy 2019-ben átadott óvoda, majd 2024 év eleje óta egy két csoportszobás bölcsőde hirdeti a település jövőjét.

A mintegy 280 millió forintból megvalósult beruházás létjogosultságát jól tükrözi, hogy a még meg sem született gyermekek szülei is előre jelezték igényüket a férőhelyekre. A korszerű, minden igényt kielégítő épület csodás környezetben, a Tiszától nem messze épült fel. Szomszédságában van az 50 férőhelyes óvoda, amit 2019-ban adtak át a lakosoknak.

A települést 2006 óta vezető Gégény Géza Zsolt polgármester a szombati ünnepélyes szalagvágón jelentette be, hogy a település sikeresen pályázott, s így jelentős, mintegy 340 millió forráshoz jutott. Ennek köszönhetően egy új, korszerű közösségi épületet húznak fel hamarosan, ami hiánypótló Tiszatelken.


A polgármester bizakodva tekint a jövő elé, hiszen a település közintézményeit, iskoláját, bölcsődéjét és az óvodát is a környező települések lakói is igénybe veszik. Az ünnepségen már-már hagyománnyá vált, hogy ha rendezvény van, akkor a környező települések polgármesterei is jelen vannak. A térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy ez a barátság jele, Tiszatelekre barátként jönnek a polgármesterek.

Az eseményen jelen volt a vármegyénk közgyűlésének elnöke, Seszták Oszkár is, aki gratulált az elért sikerekhez.

Az átadás végén a vendégek a település iskolájának parkjában vettek részt a hagyományos falunapi vigazságon, ahol a helyi iskola és óvoda mintegy 200 gyermeke adott színvonalas műsort.