NAGYVILÁG
Belföld
#Nyíregyházi Törvényszék
#bíróság
#teljesítés
Így teljesítettek a bíróságok a megyében
Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke 2018. május 28-án, kerekasztal megbeszélésre hívta a megye társadalmi, közigazgatási és igazságszolgáltatási intézményeinek vezetőit. A törvényszék elnöke prezentációjában ismertette a törvényszék és a járásbíróságok 2017-ben elért eredményeit. Elmondta, hogy a bíróságokon csökkent a folyamatban lévő ügyek aránya, az ügyek 90 %-át egy éven belül befejezték. Az ítélkezés színvonala is emelkedett, nőtt a helybenhagyások aránya.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, hogy napjaink kiemelkedő kérdése a jogbiztonság, s e téren fontos szerep jut a bíróságoknak.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke gratulált a bíróságoknak a társadalmi elismertség terén elért eredményekhez, az utóbbi években érezhető nyitottság lassan megváltoztatja a bíróságokról feltételezett zárt képet.

Farkas József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Zsíros Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője és dr. Juhász Zoltán, a Nyíregyházi Ügyvédi Kamara elnökhelyettese, mint a bírósággal leginkább mindennapi kapcsolatban álló szervezetek vezetői különösen jónak tartották a bíróság kezdeményező készségét az együttműködés terén.

Dr. Bozsó Zoltán, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka és Drotár Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka fontosnak tartotta a folyamatos párbeszédet a két szervezet között a mindennapi munkavégzés gördülékenysége biztosítása érdekében.

Dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója, dr. Molnár Dóra, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóság igazgató-helyettese, dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektor-helyettese, Nagy József, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese, dr. Papp Csaba, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés jegyzője és Harhai Zsolt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Észak-alföldi Regionális Igazgatóság igazgatója egyaránt elismerésüket fejezte ki a törvényszék elért eredményei iránt, valamennyien hatékonynak ítélték a szervek együttműködését.

A törvényszék társszerveinek képviselői reményüket fejezték ki az iránt, hogy a 2018-as évben hasonlóan jó eredményekről fog beszámolni a megye jogalkalmazó szerve. A rendezvény résztvevői biztosították egymást arról, hogy a továbbiakban is nyitottak a szervezetek közötti párbeszédre.