18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#encsencsi támadó
#gyilkosság
Hivatalosan is emberöléssel gyanúsítják az encsencsi támadót
A 2023 december elején történt életveszélyt okozó testi sértés miatt indult eljárást, amikor egy idős nőt félholtra vert a támadója, többszörösen minősített emberölésre minősítette át a nyomozóhatóság. Az elkövető a gyanú szerint ugyanaz a személy, aki 55 késszúrással megölt szintén Encsencsen egy másik idős nőt.

Lapunknak a rendőrség megerősítette: Nyereségvágyból, idős koránál fogva védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítja a nyomozóhatóság M. Krisztofer 25 éves helyi lakost, aki 2023 december 8-án egy tv készülék megszerzése miatt valamilyen eszközzel félholtra verte az idős nőt. Kati nénire a lánya talált rá, akkor még élt. Az eljárás életveszélyt okozó testi sértés miatt indult, mivel a lánya szerint nem tűnt el semmi a lakásból. Az csak később derült ki, hogy Kati néni tévéje nincs meg.

A 84 éves nőt nem tudták kihallgatni. Bár M. Krisztofer a bűncselekménnyel kapcsolatban képbe került a nyomozóknál, de annak ellenére, hogy legalább három alkalommal kihallgatták, DNS és szagmintát is rögzítettek, nem volt elég bizonyíték, hogy a fiatal férfit kapcsolatba hozzák Kati néni brutális bántalmazásával.

A héten azonban M. Krisztofert Kati néni halála miatt is emberöléssel gyanúsították meg. Így a gyanú szerint már két idős nő megölése miatt kell felelnie a 25 éves drogfüggő gyanúsítottnak. Nem hivatalos információink szerint a férfit egy emberölés kísérletével is meg akarják gyanúsítani, ami 2023 májusában történt szintén Encsencsen. Bár az az ügy már vádemelés előtt volt 2023 szeptemberében, ami súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt indult és a terhelt, M. Krisztofer. Akkor 4 hónapot volt letartóztatásban. Az eszközhasználat miatt nem lehet kizárni, hogy emberölés kísérletére minősíti át az ügyészség azt az ügyet.

A 2023 májusi ügyben M. Krisztofer szóváltást követően baltával leütötte, majd legalább nyolc alkalommal késsel megszúrta vitapartnerét. A szúrások azonban nem okoztak súlyos sérüléseket. A 25 éves gyanúsított ismereteink szerint lakóhelyének 500 méteres körzetében csapott le áldozataira. Az ismertté vált bűncselekmények között elsőként ez év nyarán, a szomszédos utcában lévő ingatlan portájába ment be maszkot viselve. Ekkor a zajra felébredő tulajdonos számon kérte az elkövetőt, aki baltával először hátulról leütötte, majd késsel többször megszúrta. A tulajdonos kiabálására ébredt fel a felesége, aki a támadót leráncigálta a férjéről.