18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#encsencsi gyilkosság
#gyanúsított
#nyomozás
#emberölés
Több kegyetlen támadás is köthető az encsencsi idős nő megölésével gyanúsított férfihoz
​A férfi legalább három alkalommal, hasonló módszerekkel csapott le áldozataira. Mindhárom esetben betöréssel kezdődött a vérengzés.

A 25 éves gyanúsított ismereteink szerint lakóhelyének 500 méteres körzetében csapott le áldozataira. Az ismertté vált bűncselekmények között elsőként ez év nyarán a szomszédos utcában lévő ingatlan portájába tört be maszkot viselve.

Ekkor a zajra felébredő tulajdonos számon kérte az elkövetőt, aki baltával először hátulról leütötte, majd késsel többször megszúrta. A tulajdonos kiabálásra ébredt fel a felesége, aki a támadót leráncigálta a férjéről. A támadó elmenekült. A férfi életét gyakorlatilag a párja mentette meg. Mivel a támadó nem maradt ismeretlen, a rendőrök elfogták a 25 éves férfit, majd elrendelték a letartóztatását. Információink szerint két hónapig volt letartóztatva, majd kiengedték. Ebben az ügyben az eljárás folyamatban van. Úgy tudjuk, hogy rablás miatt gyanúsították meg a férfit, azonban vádemelés még nem történt az ügyben.

Amint kiengedték a fogvatartásból, rendszeresen okozott kellemetlen szituációkat: a helyiek állítják, hogy a fiatal felnőtt a betörésre alkalmas, jellemzően egyedül élő emberek portája környékén ólálkodott.

Az Encsencs utolsó utcájában élő család legfiatalabb tagja a gyanú szerint három hete szembeszomszédjára, Katika nénire támadt rá, hasonló módszerrel, mint az első támadás alkalmával. Katikát kis híján agyonverte egy baltával. Az idős nő a mai napig élet-halál között lebeg. Bűne annyi volt, hogy észrevette a hozzá betörő férfit. A nőt a mai napig nem tudták lehallgatni. A nyomozás ebben az ügyben életveszélyt okozó testi sértés miatt indult, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A harmadik tragikus eset két napja történt. A gyanú szerint a férfi a kiszemelt ingatlanba hátulról tört be az éj leple alatt. Értékek után kutatva vehette őt észre az idős áldozata. Ekkor a férfi, hogy ne maradjon szemtanú, azonnal támadhatott: a bevett módszerrel először leütötte a nőt, majd több késszúrással végzett vele. A sebesülésekből ítélve az idős nő védekezhetett, vagy legalábbis menekülni szeretett volna támadója elől, hiszen a hátán is voltak sérülések. A kegyetlen gyilkosa végül leterítette a védekezésre képtelen nőt a hálószobájában. A férfi ekkor hirtelen elhatározásból, hogy az emberölés nyomait eltüntesse, felgyújtotta szobában lévő ágyat. A tűz hamar elterjedt a szobában és majdnem mindent megsemmisített. Azonban az idős nő teste nem égett meg, így jelentős biológiai DNS bizonyíték maradt hátra.

Megyénk forrónyomos nyomozói hihetetlen precizitással és adatelemzéssel-értékeléssel pár órán belül eljutottak az akkor még feltételes elkövetőhöz. Összességében több tucat többszörösen elismert és a szakmában nagy névnek számító nyomozó összehangolt munkájának köszönhetően a 25 éves feltételezett elkövetőt szülei társaságában fogták el tegnap kora délután.

Elszámoltatása jelenleg is tart, a bíróság előterjesztés alapján holnap hoz döntést a letartóztatásról

Amennyiben a nyomozás adatai alátámasztják a jelenleg még gyanúsított férfi bűncselekményeit, akkor akár több ember sérelmére elkövetett emberölés kisérlete is lehet majd a vád minimum kétszeres minősítéssel. Büntetési tétele akár tényleges életfogytiglan is lehet.