KULTÚRA
#mozi
#játék
#Mortal Kombat
#Simon McQuoid
#játéksorozat
Eldőlt: mozis rebootot kap a Mortal Kombat
És már az is megvan, hogy ki fogja rendezni a kultikus játéksorozaton alapuló újabb filmet.

Ki ne ismerné a Mortal Kombat-et, amelynek valamelyik részével az 1992-ben megjelent első óta minden halandó játszott már, vagy ha valami csoda folytán mégsem, akkor legalább a játék alapján készült 1995-ös mozifilmet (vagy annak csapnivaló folytatását) látta.

A két film óta egy animációs és egy élőszereplős tévésorozatot, illetve egy websorozatot megélt franchise visszaterelését a mozivásznakra már évek óta rebesgették, mígnem most az MK filmes jogait birtokló New Line Cinema bejelentette, hogy végül rebootolják az egészet. Az új Mortal Kombat-mozinak pedig már a rendezője is megvan, aki a mindeddig főként reklámokat készítő Simon McQuoid lesz – jelenti a Variety.

A hazáján, Ausztrálián kívül relatíve ismeretlen McQuoid neve így elsőre nyilván nem tűnik garanciának a sikerre, ezért még az ő kinevezésénél is nagyobb hír az, hogy a filmet a Démonok között-horrorokat rendezőként is jegyző James Wan fogja producerálni.

A fent nevezettek mellett a rebootról egyelőre annyit tudni, hogy a forgatókönyvét a Dave Callaham - Greg Russo - Oren Uziel hármas írja és a produkció állítólag egy még ismeretlen főszereplő szemszögéből fogja bemutatni az életre-halálra menő harcművészeti tornát, amelyen a főhősnek az akarata ellenére kell majd részt vennie.