18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#nyíregyházi gyilkosság
#hat gyermek
Szabadon engedte a bíró azt a nyíregyházi férfit, akit halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak
Juditot az élettársa feltehetőleg az öt gondnokság alatt lévő gyermek előtt agyonverhette. A 39 éves nő testének több pontját ütések borították. Az áldozat a bántalmazás következtében fulladásos halált halt.

Az indoklás szerint a terhelt, aki agyonverhette az élettársát, büntetlen előéletű. Jelenleg egy kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Hosszú ideje bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel rendelkezik, saját nagykorú gyermekeiről és több kiskorú gyámoltjáról is napi rendszerességgel gondoskodik - állította a bíró.

A nyomozati adatok viszont azt mutatják, hogy a gondnokolt gyermekeket a halott nővel egy házban hagyta a férfi. Így a gyerekek szintén az ügy sértettjei, hiszen a hatóságok vizsgálják a kiskorú veszélyeztetést is. Gyakorlatilag a bíró hazaküldte azt a férfit a gyerekekhez, akik az ügy koronatanúi és két napon keresztül azért nem mertek szólni senkinek, mert féltek.


A férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra verte az élettársát, az eset után valótlan bejelentést tett a rendőrségen, hogy eltűnt Judit. A férfit végül el kellett fogni, mivel annak esze ágában sem volt önként feladnia magát.

A környéken lakóktól megtudtuk, hogy a férfi szociális bérlakásban él, és bár még nem volt büntetve, de 2023 december 4-én az élettársát húsklopfolóval verte össze és a személyi szabadságában is korlátozta. Sajnos valószínűleg a megfélemlítés miatt a nő akkori vallomását nem lehet figyelembe venni, mivel a pár kéz a kézben besétált a rendőrségre. Arra hivatkozva, hogy a nő pszichésen beteg, vallomása nem felhasználható.

Jelenleg a férfit halált okozó testi sértéssel gyanúsítja a nyomozó hatóság. Azonban a bántalmazás mikéntje, az, hogy testszerte verhette a nőt, valamint a valószínűsíthető eszközhasználat, a gégére mért roppant erejű ütés, ami végül a nő fulladását eredményezte, megalapozhatja a többszörösen minősített emberölést is, amiért végül akár életfogytiglant is kaphat a férfi.

Úgy tudjuk, hogy az ügyészség haladéktalanul kezdeményezi a gyermekek felügyeleti jogának megvonását, hiszen ahhoz kétség sem fér, hogy a férfi és a gyerekek között függőségi viszony áll fenn, így könnyen manipulálhatóak, ami végül is az eredményes eljárást is veszélyeztetheti.

A vármegyei rendőrség mai közleménye:

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat eljárást M. Zoltán 53 éves nyíregyházi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi nyíregyházi otthonukban olyan súlyosan bántalmazta 39 éves élettársát, hogy a nő életét vesztette. A férfi a bűncselekmény után távozott otthonról, elhunyt élettársát a szobában hagyta, és több napig nem ment haza. Ilyen körülmények között hagyta felügyelet nélkül a lakásban öt kiskorú, gyámsága alatt álló gyermekét, akik közül a legidősebb, 14 éves fiú értesítette a mentőket, valamint egyik rokonukat a nő haláláról 2024. január 19-én.

A férfival szemben – amiatt, hogy a gyámsága alatt lévő öt kiskorú gyermeket halott élettársával együtt több napra egyedül hagyta – felmerült a kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja is, amit a nyomozók igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálnak.