SPORT
Péntektől ismét felbőgnek a jet-ski motorok Leveleken
Az előttünk álló hétvégén több mint 20 nemzet 80 versenyzője, a kontinens legjobbjai állnak rajthoz a leveleki Szabadidőközpont taván kialakított kétszintes versenypályán.

A három versenyből álló 2022-es Európa-bajnoki sorozat zárófutamának a lengyelországi és a portugáliai verseny után immáron negyedik alkalommal ad otthont a leveleki tó. A 11 álló, ülő, valamint freestyle versenykategóriában péntek reggel kezdődnek pole-pozíciós futamok. Minden kategóriában 3-3 futamban rajtolnak el a versenyzők. A háromnapos versenyen a három futam összesítése dönti el a Jet-ski Magyar Nagydíj végeredményét.



Mikucza Tamás főszervező emlékeztetett arra, hogy a 2021-es futamot az időjárás megnehezítette, szinte lehetetlen feladat elé állította a szervezőket. Az idei futam is adott feladatot, hiszen a rég nem látott szárazság új kihívásokkal szembesítette a csapatot - fogalmazott Mikucza, rámutatva, hogy az aszály írta át az eddig megszokott forgatókönyvet, az alacsony vízállás miatt el kellett térniük az eddig megszokott pálya vonalától, új pályát kellett kijelölni. Szerencsére ezzel nem volt problémánk, mert a tónak van erre alkalmas része.

Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski szövetség elnöke elmondta, hogy az előnevezések alapján 20 ország közel nyolcvan versenyzőjét várják a hétvégére. Kiemelte, hogy a huszonnégy fős magyar válogatott közel fele utánpótláskorú. A szövetség vezetője elmondta, hogy az Európa Bajnoksággal egyidejűleg rendezik a Ski (állós) Junior Világbajnokság idei egyetlen versenyét a 10-12 és a 13-15 éves kategóriákban.


Czeller az esélyekről szólva elárulta, hogy Európa Bajnokság Magyar Nagydíján öt érmet várnak a magyar versenyzőktől, név szerint a következőktől: Major Marcell Runabout GP4, Süli Csaba Ski GP3, Szabó Barnabás Ski GP1, Cseke Zsolt Runabout Veterans GP1 és Kasza György Runabout GP1 kategóriában.


A Junior Világbajnokság két kategóriájában magasabb az elvárás: a legfiatalabbak Ski GP3.2 kategóriájában Marvin Bohuslavot és Puskás Zekőt, a 13-15 évesek Ski GP3.3 kategóriájában a címvédő nyíregyházi Jászai Csongort és Ifj. Komonyi Lajost várják a dobogóra.

- FrissMédia -