AKTUÁLIS
#ikrek
#adomány
#Kisvárda
Összefogott Kisvárda a jó ügyért - videó, fotók
Boglárka, Kristóf, Zsombor. Három csöppség. Közös bennük, hogy testvérek, méghozzá ikertestvérek. Kisvárda ismét bizonyságot tett az emberi szeretetről és az önzetlenségről, hiszen a hívószóra egy emberként mozdultak a jó ügy érdekében.

A történet akár hétköznapi is lehetne, hiszen a gyermekáldás nem rendkívüli, bár nagyon fontos esemény egy család életében, ám ha egyszerre három apróság érkezik, az már rendkívüli, és nem csak a család számára. Ezt felismerve a kisvárdai Görögkatolikus Egyházközség ripsz-ropsz megszervezett egy jótékonysági hangversenyt a Görögkatolikus Karitász támogatásával.

A hívószóra a kisvárdai iskolák növendékei és tanárai színvonalas műsorukkal járultak hozzá a jótékonysági hangversenyhez. Így láthatta, hallhatta a közönség a Szent György Óvoda és Általános Iskola, Somogyi Rezső, Szent László, Vári Emil, Várday Katalin, Bessenyei György, valamint a Kisvárdai SZC II. Rákóczi Ferenc iskola növendékeit.

Az est minden bizonnyal legnagyobb meglepetés fellépője Nagy Lóránt színművész volt, aki egyébiránt a kisvárdai Görögkatolikus Egyházközség aktív tagja. A színművész előadását a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és diákjai kísérték.

A támogatás pénz és egyéb adományokkal, támogatói jegyek vásárlásával valósult meg. Dr. Papp Tibor görögkatolikus parókus az egyház nevében 10 csomag nagy kiszerelésű pelust adott át a boldog apukának, Ragány Bélának.

Az apa riporterünk kérdésére elmondta, hogy mesterséges úton fogant meg a három csöppség, s a gyermekek és édesanyjuk is jó egészségben várja a hazatérést.

A jótékonyságból a FrissMédia sem maradt ki, hiszen a lapcsoport főszerkesztője dr. Kiss Róbert Richard személyesen adott át egy adományt tartalmazó borítékot az örömapának a hangverseny végén.

Az est védnöke Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, fővédnöke - aki párjával személyesen is jelen volt - dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a térség országgyűlési képviselője volt.

Az eseményről készült videót ITT megtekintheti!