SPORT
Labdarúgás
#női kézilabda
#vereség
#mérkőzés
#kézilabda
#Dánia
#Magyar női válogatott
Nem javítottak Dánia ellen a női kézisek
A magyar válogatott 23-19-re kikapott a dántól a svédországi női kézilabda Európa-bajnokság C-csoportjának 2. fordulójában szerda este.

A csehek elleni hétfői vereséggel ellentétben ezúttal látszott, sokkal jobban koncentrál a magyar válogatott. Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata próbált "közel maradni" a dán nemzeti csapathoz, legfőképpen eredményben. Nem sietett, és nem siettetett a magyar válogatott, amelynek úgy tűnt, jót tesz, ha egy kicsit visszább veszi a tempót. Persze ez azt is jelentette, hogy az indításgólokról szinte lemondott, de a műfaj koronázatlan királynői ellen ez érthető volt.



A dánok sem erőltették a gyorsabb tempót, igaz, még így is tudtak gólt lőni egy félidő alatt két lerohanásból is. A magyarok támadásban sem voltak a topon, de - főleg egyéni vállalások, betörések után - annyi gólt azért szereztek, amennyivel meccsben maradtak. A dánok 8-5-ös vezetésénél sem adták fel a mieink, akik Triscsuk Krisztina duplájával vissza is jöttek 8-7-re, sőt ha Görbicz Anita hetesgólját megadják, akkor egyenlő lett volna az állás.



Ami feltűnő volt, hogy a dánok könnyebben lőtték góljaikat - Kiss Éva nem sokszor találkozott a kapuja felé tartó labdával -, nekünk többet kellett küzdenünk egy-egy sikerrel befejezett akcióért. Triscsuk és Kovács Anna 3-3 gólja meccsben tartotta az első félidőben a magyar válogatottat, amely mindössze tíz gólt dobott, de csak kettővel kapott többet.



A második félidő nagyjából ugyanúgy kezdődött, ahogyan az első befejeződött. Jellemző volt, hogy Kiss éva védésénél 3/15 volt a védési mutató, vagyis az első félidőben szinte minden gól lett, ami kapura ment.



Görbicz újabb kihagyott hetese (ráadásul a cserekapus, Althea Reinhardt tolta a kapufára) sem azt mutatta, hogy minden a legnagyobb rendben, ennek ellenére Kovácsnak köszönhetően tartottuk a lépést. Egészen addig, amíg Sandra Toft fel nem javult, a dán kapus a 40. percben nyolc hárított lövésnél járt, az első félidőben összesen ötször védett...



Szélről szinte egyáltalán nem volt veszélyes a magyar csapat, amelynek beállóból sem sikerült áttörnie a dán falat, így aztán a lövőkre hárult nagy feladat, de ez így kevésnek tűnt. Görbicz volt az, aki próbálkozott, de neki sem volt mindig szerencséje. A 49. percben egy gyorsan elvégzett sarokdobásból (!) alakították a dánok 20-17-re az eredményt. Az 53. percben Görbicz újabb hetesét hárította lábbal Reinhardt, ezzel 12-3 volt a védések száma - nem a magyarok javára. Az eredményjelző ekkor 21-17-es dán vezetést mutatott, a magyar csapat pedig a közepén járt egy majd' hétperces gól nélküli időszaknak, amelyet Kovács zárt le az 56. percben (21-18). Pár másodperccel később Szekeres Klára harmadik kiállítása egyrészt fontos pillanatokban jelentett emberhátrányt, másrészt pedig azt is jelentette, hogy a védelem oszlopa nem térhetett vissza a pályára.



Mindezek ellenére nem adták fel a magyarok, de az 58. percben Reinhardt a harmadik büntetőt is kivédte, hiába próbált túljárni az eszén Triscsuk. A végeredmény 23-19 lett Dánia javára, így aztán továbbra sem nyert még Magyarország a szerdai ellenféllel szemben Európa-bajnokságon. A mérkőzéshez kapcsolódó szavazásunkon az m4sport.hu olvasói Triscsuk Krisztinát választották a meccs legjobbjának.



A magyar válogatottnak - amely még sohasem kezdett kontinenstornát két vereséggel - továbbjutáshoz pénteken mindenképpen le kell győznie a szerdán Csehország ellen nyerő Montenegrót, ráadásul legalább négy góllal, hogy biztosan a középdöntőbe jussanak. Ennél kisebb különbségű győzelem akkor érne középdöntőt, ha a csehek pontot szereznek a dánokkal szemben. Az esetleges pénteki döntetlen és a vereség a magyarok búcsúját jelentené.



C csoport (Malmö):



Dánia-Magyarország 23-19 (12-10)



A magyar csapat gólszerzői: Görbicz 6, Kovács 5, Triscsuk 3, Kisfaludy 2, Hornyák, Klivinyi, Bódi 1-1



A csoport másik mérkőzésén: Montenegró-Csehország 28-27 (13-12)



Az állás: 1. (és már továbbjutott) Dánia 4 pont, 2. (és már továbbjutott) Csehország 2 (54-50), 3. Montenegró 2 (49-49), 4. MAGYARORSZÁG 0



További eredmények:



D csoport (Helsingborg):
Románia-Oroszország 22-17 (11-9)
Norvégia-Horvátország 34-16 (9-15)


Forrás: m4sport.hu