SPORT
Labdarúgás
Megverte az MTK a Várdát
Az MTK Budapest hazai környezetben 2-1-re legyőzte a Kisvárda együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Már az első félidő 7. percében hátrányba került a Kisvárda csapata a fővárosi MTK otthonában, egy védelmi hibát követően. Aztán a félidő derekán egy rosszütemű becsúszás miatt 11-est kapott az MTK. Bognár György középtájra lőtte, a Várda kapusa egy kis szerencsével tudta volna hárítani, de végül nem sikerült - így végül már 2 góllal vezetett az MTK.

A második félidő elejét végig támadta a Kisvárda, de mégis inkább az MTK-nak voltak helyzetei az ellentámadásokból. Végül 10 perccel a vége előtt Jovicic, a Kisvárda védője egy beívelt szabadrúgást a kapust megelőzve, az 5-ös vonaláról a kapuba fejelt. Ő volt a szabolcsiak legjobbja, megérdemelte a gólt. Ezt követően izgalmassá vált a mérkőzés, de nem tudott egyenlíteni a Kisvárda, így maradt az eredmény: MTK - Kisvárda 2-1.

Ha azt a lelkes focit, amit az utolsó 10 percben produkált a Várda, végig tudta volna játszani, ha több lett volna a mozgása, mind a támadóknak, a letámadáskor, mind pedig a védőknek akkor, amikor lecsapdázták a kihozatalkor 1-1 játékosukat, akkor döntetlenre is ki tudták volna hozni a meccset.

OTP BANK LIGA: 25. FORDULÓ

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–1 (2–0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1500 néző, v.: Pintér Csaba (Huszár B., Rózsa D.)

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Varju, Kosznovszky, Bognár I., Kata, Kovács P. (Antonov, 64.) – Jurina (Stieber, 44.), Molnár R. Vezetőedző: Horváth Dávid

KISVÁRDA: Kovács M. – Lippai, Jovicic, Széles – Lucas (Melnik, 60.) – Navrátil, Cipetic, Makowski – Wellington Nem (Nikolov, 60.) – Szpaszics (Balogh N., a szünetben), Mesanovic (Filipovic, a szünetben). Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Molnár R. (1–0) a 17., Bognár I. (11-esből, 2–0) a 34., Jovicic (2–1) a 86. percben.