18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#ilki pedofil
Még mindig letartóztatásban van az ilki pedofil
Újabb három hónapra meghosszabbította H. Sándor letartóztatását a nyomozási bíró, mivel a gyanú szerint sokkal súlyosabb bűncselekményeket követett el a nevelt lányát szexuális kapcsolatra kényszerítő férfi.

Bár jelenleg H. Sándort szexuális visszaéléssel gyanúsítják a nyomozók, azonban az előzetes szakértői vélemény szerint nem kizárt, hogy erőszak történhetett a nevelt lányával szemben, aki 17 éves korára már három gyermeket szült.

A végleges szakértői jelentés még nem készült el, de információink szerint szexuális erőszakkal, kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsíthatják a férfit. Amennyiben a szakértők alátámasztják a gyanút, H. Sándor akár 15 év börtönt is kaphat.

Dr. Borsodi-Buss Emese a vármegyei főügyészség sajtószóvivője lapunkat arról tájékoztatta, hogy az ügyben kirendelt szakértő a szakvéleményét még nem készítette el, a szakvélemény függvényében további nyomozati cselekmények elvégzése várható, melynek eredményeképp kerülhet sor esetlegesen a gyanúsítás és a minősítés módosítására.

2024. március 12-én a nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatását újabb 3 hónappal meghosszabbította. Azonban, a nyomozás érdekeire tekintettel további felvilágosítást nem adhatott a szóvivő.

Mint emlékezetes, 2023 áprilisában a nyíregyházi rendőrség előtt parkolt le egy városi terepjáró, benne a kétéves Sanyika élettelen testével. Vele volt a kocsiban az egyéves húga is. Mint kiderült, Sanyika egy ételdarab miatt fulladt meg a nevelőszülőknél.

Sanyika halálával összefüggésben indult el újabb eljárás, hogy tisztázzák a kisfiú fogantatásnak körülményeit.


A kislány nevelőapja beismerte, hogy nevelt lányával folytatott szexuális kapcsolatot. Két gyereknek ő, a harmadik gyereknek pedig az anyja testvére a vérszerinti apja.

Forrásunk szerint a férfi arra hivatkozik, hogy közös beleegyezéssel történt az aktus. Elmondása szerint a 13 éves lány kezdeményezett, először orálisan, majd az ölébe ülve megtörtént a behatolás. Erről állítólag a férfi élettársa, a lány anyja mit sem tudott. Az ilki nő lánygyermeke három alkalommal szült, amiről tudomással bírt a nő, hiszen egy háztartásban éltek.

Mint írtuk, a most 18 éves lánynak három gyermeke született. A legkisebbnek - aki most 15 hónapos - az apja nem az említett férfi, hanem a lány anyjának az egyik testvére. Végül a gyermekvédelem 2023 januárjában emelte ki a gyerekeket a családból.

A lányanya és a fiú testvére a nagymama első házasságából születtek. A megalapozott gyanú szerint a két gyermeket sanyargatták, bántalmazták, éheztették őket. Emiatt a nagymamát 2023-ban kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsították meg. Erről a testvérek meséltek a kihallgatás során. Volt olyan eset, hogy a fiú elment dolgozni és a munkáért kapott pénzt az anyja és a nevelőapa erőszakkal elvette tőle.

A beleegyezési korhatár Magyarországon a 14. életév. Amennyiben a személy betöltötte ezt az életkort, úgy ennek megfelelően jogot formál a szabad szexuális életre, vagyis szabadon dönthet, hogy kivel, mikor és hogyan létesít szexuális kapcsolatot. Az elhunyt Sanyika életkorából visszaszámolva bizonyos, hogy a lány még nem volt 14 éves. Így a férfit 14 év alatti sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják. Elmondása szerint a lány akarta, sőt kiprovokálta a közösülést. Vagyis állítása szerint nem történt erőszak.