SPORT
Jet-ski EB - 22 országból neveztek a leveleki futamra - videó
Összesen 22 ország 130 versenyzője nevezett a leveleki tavon csütörtöktől vasárnapig tartó jet-ski Európa-bajnokságra.

Czeller Béla, a magyar szövetség elnöke azt mondta: az országok száma nem változott, a versenyzőké minimálisan csökkent az egy évvel ezelőttihez képest. A magyar válogatott létszáma jelenleg 23 fő, és bár van olyan, akinek a versenygépe alig egy hete romlott el, bízik abban, hogy mindenki rajthoz tud állni.

Komoly elvárásaink vannak, tavaly tíz érmet nyertek a magyarok, jó lenne ezt megismételni. Erre komoly esélyünk van, mert a versenyzők jó formát mutattak a legutóbbi országos bajnoki fordulón - jelentette ki Czeller Béla.

A sportvezető hozzátette, hogy a Magyar Nagydíj több kategóriában junior világbajnokság is lesz, mivel az eredeti házigazda, Portugália visszalépett a rendezéstől.

Az Európa-bajnokság - melyben több géposztályban álló és ülő versenyszámokat rendeznek - a mostanin kívül még egy versenyből áll, amely a jövő hét végén Lengyelországban lesz.

A csütörtök este tartott megnyitón a mazsorettek felvezetésével 22 nemzet közel 130 versenyzője vett részt a nyitó ceremónián. A beszédeket követően tűzijátékkal adták hírül, hogy elkezdődött a leveleki tavon a vasárnap estig tartó küzdelem.


- FrissMédia -