SPORT
Labdarúgás
#kézilabda
#Kisvárda
#Fehérvár
Igazi karaktert mutatott a csapat
Amíg nem lőttek gólokat a kisvárdaiak, addig a védekezéssel gondoskodtak arról, hogy maradjon esély a várt sikerre a szerdai NB I-es női kézilabda-bajnokin.

Hozzá kell szokni a szerdán tapasztalt izgalmakhoz, és ahhoz, hogy a Kisvárda Master Good SE NB I-es ellenfeleinek többségében hemzsegnek a különböző nációjú válogatott játékosok. Így volt ez a francia, szerb, macedón, japán, brazil és persze magyar játékosokat felvonultató Alba Fehérvár KC esetében, amely nem véletlenül képviseli a magyar kézilabdát a nemzetközi porondon (a hétvégén EHF-kupa-mérkőzést játszik Romániában). Mégis sikerült legyőzni 23–22-re.

– Nem kevés fordulatot és izgalmat hozott a mérkőzés, és nagyon örülünk a győzelemnek, régóta vártunk rá, hogy hazai pályán is nyerni tudjunk – mondta megkönnyebbülve Kovács Péter, a várdaiak vezetőedzője. – Igazi fegyverténynek számít, hogy legyőztünk egy olyan csapatot, amely a nemzetközi porondon szerepel.

A Kisvárdában is bőven akadnak olyan játékosok, akik hazájuk válogatottjában szerepelnek, ezért is volt meglepő a kezdőcsapat, elsősorban a belső hármas összetétele, hiszen Marina Dmitrovics, Júlia Kucherova és Marija Gedroit is a kispadon kezdte a mérkőzést. Netán pedagógiai célzat volt ebben a húzásban?

– Nem, hanem meglepetést szerettünk volna okozni az ellenfelünknek – válaszolta Kovács Péter. – Ahogy mi is, úgy ők is nézik a mérkőzéseink felvételeit, és gondoltam, hogy Kucherovára és Dmitrovicsra különösen készültek, ezért az elején néhány percig szerettük volna meglepni a fehérváriakat. Valljuk be, nem nagyon sikerült, mert kettő nullás vendégvezetésnél, a nyolcadik percben már be is kellett cserélnem őket.

Olyannyira nem jött be a váltás, hogy a várdaiak a mérkőzés tizenharmadik percében szerezték az első góljukat. Kész szerencse, hogy az ellenfél sem remekelt, és negyedóra alatt csak két találatig jutott.

– Még ha éreztem is, hogy be fogunk indulni a gólgyártással, azért nagyon rossz érzés volt látni az elején kihagyott ziccereket és átlövéseket – így Kovács Péter. – Ugyanakkor a csapat karaktert mutatott, és ez nagyon fontos. Mert addig, amíg nem tudtunk gólokat lőni, addig a végig kimagasló védekezésüsünkkel elértük, hogy az elején ne kapjunk annyi gólt, hogy korán elússzon az esélyünk a győzelemre. Ezt a mérkőzést mindenképpen meg akartuk nyerni, és nagy akarattal gyűjtöttük be a két pontot olyan ellenféllel szemben, amely szinte minden poszton két klasszist vonultatott fel.

A várdaiak legközelebb jövő héten szerdán az orosházi kupamérkőzésen lépnek pályára, a bajnokságban pedig október 29-én, Siófokon játszanak legközelebb.

Kisvárda Master Good SE–Alba Fehérvár KC 23–22 (8–8)

Kisvárda, 1000 néző, v.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Kisvárda: Dzsukeva – Vukojevic 1, Lévai, Umanec 1, Szabó V., Rocha 6, Bízik B. Csere: Puscas (kapus), Kucherova 6/1, Héjjas, Dmitrovics 6, Gedroit 2/2, Smid, Tarjányi, Mihovics 1. Edző: Kovács Péter.

Fehérvár: Herr O. – Májer 1, Djordjievszka 2, Isitate, Mendy 3, Bandelier 5, Pelczéder 6. Csere: Sipeki (kapus), Hajduch, Piedade 1, Zsivkovics 4/2, Tilinger. Edző: Deli Rita.

Az eredmény alakulása, 7. perc: 0–2, 13.: 1–2, 19.: 4–4, 22.: 4–7, 28.: 7–7, 31.: 9–8, 34.: 10–10, 38.: 14–10, 45.: 17–13, 48.: 17–16, 54.: 20–19, 58.: 23–21.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 3/2.

Mesterszemmel

Kovács Péter: – Régóta várunk az első hazai győzelmünkre. Ha nem is a játék minőségében, de akaratban, versenyszellemben és különböző taktikai elemekben sikerült felülkerekednünk az ellenfélen.

Deli Rita: – Nagyon kevés volt az első félidőben szerzett nyolc gólunk. A védelmünk jól működött, de magunk ellen fordítottuk a fegyverünket, és sok lerohanásgólt kaptunk. A második félidőben a felzárkózás jutott nekünk, és nem sikerült utolérni az ellenfelet. Sokba fog kerülni ez a vereség.


Forrás: www.szon.hu