NAGYVILÁG
Külföld
#baleset
#busz baleset
#Szlovákia
#segítség
#magyar turisták
#sérültek
#halálos áldozat
Frissítés! A magyar busz balesetének könnyebb sérültjei hazajönnek Szlovákiából
13 súlyos, 8 közepesen súlyos és 37 könnyebb sérültje van a szlovákiai D2-es autópályán történt buszbalesetnek. Az utazást szervező cég mentesítő járatot küldött azokért, akiknek a sérülése megengedi az utazást, vagy inkább Magyarországon igénylik a további kezelést.

Az MTI közlése szerint a könnyebb sérültek hamarosan hazaindulnak Magyarországra. Miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak a turista buszon.

A sérülteket hat kórházban kezelik, amelyek közül három Pozsonyban van. A súlyos sérülteket is a szlovák fővárosban kezelik. Több életmentő műtétet is el kellett végezni. A sérültek arc-, gerincsérüléseket, medence- és végtagtöréseket szenvedtek.

A szlovákiai magyar buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük nyolc ember állapota kritikus - közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel. A többi sérültet a malackai (Malacky), nagyszombati (Trnava) és a szakolcai (Skalica) kórházakban látták és látják el.

A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezett a könnyű sérültekért indított mentesítő busz.

A szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje.

Az MTI közlése szerint az utasok közül a legtöbben a hajnali indulás miatt aludtak az autóbuszon, így nem emlékeznek, hogy az ütközés pillanatában mi történt.

Mint korábban beszámoltunk róla, a szlovákiai D2-es autópályán egy kamionnal ütközött egy magyar turistákat szállító busz. Úgy tudni, hogy a kamion sofőrje a pihenőből való kikanyarodáskor nem vette figyelembe a busz közeledését.


A szlovákiai D2-es autópályán már zökkenőmentes a forgalom.