18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#baleset
#magyar autóbusz
#Szlovákia
Horror buszbaleset!
Magyar autóbusz karambolozott Szlovákiában a D2-es autópályán - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás jelezte, hogy a mentés zajlik, és a magyar külügy munkatársai a helyszínen vannak.

A Szlovák Tűzoltó- és Mentőalakulat pozsonyi igazgatóságának és a szlovák rendőrségnek a Facebook oldalán letaglózó fotók jelentek meg a balesetről. A katasztrófavédelem oldalán azt írták, hogy 59-en megsérültek és egy halottja van a szörnyű ütközésnek. A közlés szerint a baleset helyszínén több mint 30 tűzoltó avatkozik be Malackyból és Pozsonyból, jelenleg a vontatószolgálattal együttműködve teszik járhatóvá az utat. Katarína Križanová, a Tűzoltó- és Mentőalakulat (HaZZ) elnökségének szóvivője közölte, hogy a könnyebb sérüléseket szenvedett személyek a HaZZ evakuációs buszában, és mentőbrigádjának sátrában vannak Malackyban. Pszichológusaik segítséget nyújtanak a helyszínen.

Azt írták a szlovák hivatalos portálon, hogy egy többségében magyar utasokat szállító autóbusz ütközött össze egy romániai teherautóval.


A frissen ( ma) kinevezett egészségügyi miniszter, Michal Palkovič is nyilatkozott az esettel kapcsolatban: "A Sürgősségi Orvosi Szolgálat (OS ZZS) operatív központja, valamint a kórházak biztosítottak arról, hogy minden sérült azonnali és minőségi orvosi ellátásban részesül. Mindent megteszünk, hogy megmentsük az életüket és az egészségüket. Nagyon sajnálom, hogy akár csak egy életet is elvesztettünk, őszinte részvétemet fejezem ki a túlélőknek" - mondta Palković.