KULTÚRA
#mozi
#filmajánló
#A múmia
#Russel Crowe
#Tom Cruise
Útjára indul a félelem: itt A múmia előzetese
Ma hajnalban megjelent az első magyar szinkronú előzetes A múmia című új filmből, a főszerepben Tom Cruise-szal. Úgy hírlik, van okunk a félelemre...


Épp egy évvel ezelőtt szivárgott ki, a Daily Times bennfentes filmes forrásokra hivatkozva közölte, hogy Tom Cruise is szerepel majd a The Mummy (A múmia) című szörnyfilmben, amely a korábbi vicces trilógiával ellentétben inkább a klasszikus akcióhorrorokra fog hasonlítani. Cruise szerepeltetése egyébként logikus, mert az utóbbi időben ismét topon van, tehát a neve garancia a sikerre.

Az új Múmia története napjainkban játszódik, a rendező pedig az az Alex Kurtzman, aki eddig sikerfilmek forgatókönyvírójaként, illetve producerként jeleskedett.


A múmia - 2017.

A múmia – 2017.


A legelső Múmia film 1932-ben készült, alacsony költségvetésű horrorfilmként, akkori főszereplője Boris Karloff volt. Hat évtizeddel később ezt követte az 1999-ben bemutatott új Múmia Brendan Fraser, Rachel Weisz és Arnold Vosloo főszereplésével. 2001-ben következett A múmia visszatér című folytatás, majd 2008-ban A múmia: A Sárkánycsászár sírja című harmadik rész.

A Universal Picture számára mindenképp megéri, hogy új bőrt húzzon le erről a szarkofágról, ugyanis az 1999. május 7-én bemutatott film az Egyesült Államokban 155 millió dolláros, világszerte pedig 415 millió dolláros bevételt hozott. Bár a fogadtatás elég vegyes volt, a kritikus jelentős része elégedetten dőlt hátra a fotelban a különlegesnek számító vizuális effektek láttán.

A Universal stúdió egy saját szörny-univerzum első fejezetének szánja csupán az új múmiát, mely a korábbi vicces trilógiával ellentétben inkább a klasszikus akció horrorokra fog hasonlítani.

Az új sztori szerint a világnak, vagyis inkább Tom Cruise-nak egy ókori királynővel (Sofia Boutella) kell felvennie a harcot. Az igazságtalanul megölt királynő évezredekig a Közel-Kelet homokdűnéi alatt nyugodott, de most életre kel és rászabadítja haragját a modern civilizációra.

Az előzetes igen erős képekkel nyit, láthatjuk, ahogyan Tom Cruise (Nick) igen gondterhelten ül egy katonai repülőgépen egy szarkofág társaságában. Pár pillanattal később hangos robaj hallatszik, majd a pilótafülkébe egy madárraj csapódik be és elkezdődik az adrenalin expressz.




Russel Crowe, aki szerepe szerint a rossz oldalon áll majd, nemrégiben így nyilatkozott az új moziról a Collider magazinnak:

„Ez a film most többre hivatott, mint a korábbiak, tényleg halálra rémiszti az embert.”


A múmia - 2017.

“Ez a film tényleg halálra rémíti majd az embert!” – mondta Russel Crowe


A UIP Duna Film ma hajnalban közzétette A múmia előzetesét, ráadásul rögtön szinkronosan.
A bemutatóra azonban még egy keveset várnunk kell, a film 2017. június 8-án kerül a magyar mozikba.


Forrás: hirado.hu