AKTUÁLIS
#díler
#kábítószer
#herbál
#vádemelés
#Nyíregyháza
Vádat emeltek egy nyíregyházi herbáldíler család ellen
Nyíregyháza – Nyíregyházán az egyik Toldi utcai társasházban évekig családi vállalkozásban árulták a herbált, az ügyészség vádat emelt a család minden tagja ellen.

A családfő évek óta abból tartotta el magát és családját, hogy kábító hatású anyagot vásárolt, majd azt nyíregyházi otthonában értékesítette 1.000 forintos grammonkénti áron. A férfi a herbált előre kimérte, alufóliába csomagolta, és az így kiporciózott kábító hatású anyagot a konyhában tárolta azért, hogy távollétében családtagjai, felesége, nevelt gyermekei, valamint az egyik gyermek élettársa is ki tudják szolgálni a vásárlókat.

A család minden tagja, köztük két fiatalkorú, tudták azt, hogy a kimért anyagot milyen áron kell értékesíteni, így a család szervezetten tudott együttműködni. 2013 évtől 2016 márciusáig legalább 11 állandó vásárlójuk volt, akik hetente akár több alkalommal is feljártak a lakásba.

A bűnbandát úgy sikerült lebuktatni, hogy a nyomozó hatóság házkutatást hajtott végre a lakásban, és ezzel egy időben igazoltatta az aznap vásárló fogyasztókat is, akiknél ugyanaz az új pszichoaktív anyagot tartalmazó növényi törmelék volt, mint amit a lakásban találtak.

Az ügyészség valamennyi vádlottat új pszichoaktív anyaggal visszaélés minősített esetével, a szülőket ezen túlmenően pedig kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja. A család felnőtt tagjaival szemben végrehajtandó, míg a két fiatalkorúval szemben végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak börtönbüntetése kiszabását indítványozta vádiratában.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség –