18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#szemkinyomó rém
#kemecsei rém
#bántalmazás
Újabb 8 év fegyház a kemecsei rémnek
A Nyíregyházi Törvényszék háromtagú tanácsa 2024. január 23-án másodfokon is ítéletet hozott Gy.A. és társai vádlottakkal szemben, a személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban.

Az ítélet tényállása szerint a sértett és Gy.A. I. rendű vádlott között 2020 júliusában érzelmi kapcsolat alakult ki, mely decemberben megromlott, a sértett szakított a férfival. 2021. január 30-ára Gy.A. találkozót beszélt meg a sértettel kemecsei lakóhelyén, korábbi tartozásai rendezése miatt. Gy.A. vádlott két ismerősével (Gy.Sz.B. II. rendű vádlottal és R.Zs. III. rendű vádlottal) érkezett a találkozóra. Ott Gy.A. vádlott beszélgetni kezdett a sértettel, megállapodtak abban, hogy együtt Nyíregyházára utaznak.

A sértett Nyíregyházán jelezte, hogy mégis szeretne hazamenni, de I. rendű Gy.A. vádlott ezt nem engedte neki, az autóban befogta a sértett száját és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Amikor a sértett megpróbált az autóból kiszállni, I. rendű Gy.A. vádlott őt lenyomta az ülésre, s ezt látta két vádlott-társa is. Két nappal később Gy.A. és Gy.Sz.B. vádlottak a sértettel Berettyóújfalura mentek, ahol a nőnek sikerült megszöknie és egy helyi boltban segítséget kérnie. Ezt megelőzően Gy.A. vádlott 2020. december 13. és 14. napjain is bántalmazta a sértettet oly módon, hogy több alkalommal testszerte megrúgta és megütötte, mely miatt a sértett telefonon értesítette nagybátyját, hogy vigye el a vádlottól. Amikor rokonai az esti órákban érte mentek, a sértett beszállt hozzájuk az autóba, azonban a vádlott kinyitotta a személygépkocsi ajtaját, kirángatta őt az autóból, földre lökte és ismét több alkalommal, testszerte megrúgta. A vádlott általi bántalmazás alkalmas volt arra, hogy a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozzon.

A Nyíregyházi Járásbíróság első fokon 2023 februárjában erőszakos többszörös visszaesőként halmazati büntetésül hat év fegyházbüntetésre ítélte I. rendű Gy.A. vádlottat folytatólagosan elkövetett testi sértés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, és hat évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Társait, a II. r. Gy.SZ.B. vádlottat és III.r. R.Zs. vádlottat az elsőfokú bíróság végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A Nyíregyházi Törvényszék a mai napon megtartott nyilvános ülésen az elsőfokú ítéletet akként változtatta meg, hogy megállapította I.rendű Gy.A. vádlott bűnösségét további egyrendbeli személyi szabadság megsértésének bűntettében és a férfi büntetését nyolc év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosította.

A bíróság a II.rendű és III.rendű vádlottak vonatkozásában az elsőfokú ítéletet akként változtatta meg, hogy büntetésüket kettő-kettő év börtönbüntetésre súlyosította, melynek végrehajtását – az elsőfokú ítélettel egyezően - mindkét vádlott esetében kettő évre felfüggesztette. Az ítélet a II. és III. rendű esetében a mai napon jogerős lett, míg Gy. A. I.rendű vádlott fellebbezési jogával élt a Debreceni Ítélőtáblához.