KÉK FÉNY
Egyszerre öt tanú jelentett beteget a kemecsei rém perében
Bár a tervek szerint kedden akár életet is hirdethetett volna a bíró, azonban a tanúk nem így gondolták. Merthogy a beidézett kilenc emberből a három vádlotton kívül csak egy tanú jött el a mai tárgyalásra. Gy. Attilát távmeghallgatással a börtönből kapcsolták be a tárgyalóterembe.

Előzménytörténet, ami szervesen kapcsolódik a végkifejlethez: egy kemecsei édesanya mindkét szemére megvakult. Volt élettársa elemi erővel támadt rá, nem kímélve a nő szemét.

A fiatal pár története meglehetősen viharos volt, amolyan se veled-se nélküled kapcsolat. A tragikus események előzménye, hogy Attila egy alkalommal megverte a nőt, egy másik alkalommal el is rabolta - legalábbis a vádirati tényállásból ez olvasható ki. A vádlott és védője vitatja a vádat, arra hivatkozva, hogy a nő tulajdonképpen önszántából ment Attilával.

A vád szerint a sértett és Gy.A. elsőrendű vádlott között 2020. júliusában érzelmi kapcsolat alakult ki, mely decemberben megromlott, a sértett szakított a férfival. 2021. január 30-ára Gy.A. találkozót beszélt meg a sértettel kemecsei lakóhelyén, egy korábbi tartozás rendezése miatt. Gy.A. vádlott két ismerősével (Gy.Sz.B. II. rendű vádlottal és R.Zs. III. rendű vádlottal) érkezett a találkozóra. Ott Gy.A. vádlott beszélgetni kezdett a sértettel és megbeszélték, hogy együtt Nyíregyházára utaznak. A sértett Nyíregyházán jelezte, hogy mégis szeretne hazamenni, de az I. rendű Gy.A. vádlott ezt nem engedte neki. Az autóban Gy.A. befogta a sértett száját és kijelentette, hogy nem mehet sehova. Amikor a nő megpróbált az autóból kiszállni, egy kést vett elő és a fejéhez tartotta. Ezt látta Gy.Sz.B. II. rendű és R.Zs. III. rendű vádlott is. Két nappal később Gy.A. és Gy.Sz.B. vádlottak a sértettet Berettyóújfalura vitték, ahol sikerült megszöknie és egy helyi boltban segítséget kérnie.

A fentieken túl Gy.A. vádlott 2020. december 13. és 14. napjain bántalmazta a sértettet oly módon, hogy több alkalommal testszerte megrúgta és megütötte. A nő telefonon kérte a nagybátyját, hogy vigye el őt a vádlottól. Amikor a rokonok érte mentek, a sértett beszállt az autójukba, ám a vádlott kinyitotta a kocsi ajtaját, kirángatta a nőt az autóból, a földre lökte és több alkalommal végigrúgdosta.

A mai tárgyaláson a bíróság szerette volna tisztázni a vallomásokban fellelhető ellentmondásokat - mintha nem is ugyanarról az ügyről beszélnének a tanúk, a sértett és a vádlott. Homlokegyenes mást mondanak az ügyben érintettek. Csakhogy a tanúk vagy gyerekeik betegek lettek, így nem jelentek meg a tárgyaláson.

Egy debreceni ügyvéd azonban ott volt, és meglehetősen különös vallomást tett. Ennek különlegessége abban állt, hogy rávilágított arra a tényre, hogy a sértett legalább egy alkalommal igazolhatóan visszavonta terhelő vallomását, amely élettársára nézve kedvezőtlen lett volna.

Az ügyvéd elmondta: nem érzékelte, hogy Gabriella félt volna, meg lett volna félemlítve. Ő úgy vette, hogy a nő önszántából ment el hozzá, aztán a terhelő vallomást az ügyvéddel együtt vonták vissza a rendőrségen, meghiúsítva az egyik eljárást, ami a nő érdekében kulcsfontosságú lett volna.

Az is tény, hogy Gabriella több alkalommal meglátogatta bántalmazóját a börtönben, illetve a utcáról próbált kommunikálni Attilával.

Úgy tudjuk, hogy a idén februárban történt kegyetlen nőbántalmazás ügyében még az idén vádat emelhetnek Gy. Attilával szemben.

- FrissMédia -