AKTUÁLIS
#Kemecse
#bölcsőde
#Seszták Miklós
#istentisztelet
#pályázat
Több, mint egymilliárdból épült új bölcsőde Kemecsén
​Ma a hálaadó ünnepi istentisztelettel hivatalosan is átadásra került Kemecsén a több, mint egymilliárd forintból felépült négy csoportszobás bölcsőde.

Az új bölcsőde 56 férőhelyes, 4 csoportszobás épület, amely magába foglal egy hatszáz adagos konyhát is. A hálaadó ünnepi istentiszteleten ott voltak a helyi közintézmények vezetői, a vármegyei közgyűlés részéről Baracsi Endre alelnök, valamint a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós is.


Az istentiszteleten igét hirdetett főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Az épületről szólva elhangzott, hogy közel 900 négyzetméteres és Kemecse frekventált helyén helyezkedik el. A csoportszobákon és a kötelező egyéb helyiségeken túl az épületben található egy kisebb konferenciaterem, egy 600 adagos főzőkonyha és négy darab félig fedett díszterasz. Az épület mellett kialakításra került egy 500 négyzetméteres játszóudvar, az épület előtt pedig térkövezett, részben mozgáskorlátozott parkoló épült.

A parkolóban található Kemecse Járás első köznyilvános elektromos autótöltő állomása. A tetőn elhelyezésre került napelem és napkollektor az energetikai korszerűség szem előtt tartásával. Érdekessége még az épületnek a gyermek mosdók fölött található tetőtéri ablakok, melyeken keresztül a besugárzó fény még vidámabbá teszi az egyébként is színes csempékkel burkolt falakat.


"2019-ben adódott lehetőség, hogy TOP-os pályázatot nyújtsunk be új bölcsőde építésére. Fontosnak tartottuk a pályázatban részt venni, hogy a beruházás megvalósulása esetén saját tulajdonú ingatlannal is rendelkezzünk, hiszen eddig a fenntartói feladatokat az önkormányzattal kötött ingatlanhasználati szerződés keretén belül láttuk el. Az uniós forrás mellett jelentős, közel 470 millió forintos állami támogatásban is részesült a beruházás" - fogalmazott Lipők Sándor polgármester.

Dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy a beruházás abban az időszakban indult útjára,amikor szinte minden beruházás óriási kihívásokkal nézett szembe, egyrészről a világjárvány okozta gazdasági krízis, másrészről az építőanyagárak elszabadulása miatt. Seszták rámutatott, hogy az összefogás ereje ismét bizonyított Kemecsén.