AKTUÁLIS
#Leleszi Tibor
#Digitális Jólét Program
#Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
#dr. Kópiás Bence
Több ezer digitális eszközt osztottak szét a megyében
A kormány tavaly októberben döntött a digitális jólét program nyíregyházi alprogramjának kiterjesztéséről. Ennek keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további hat járásában lehetett digitális eszközökre pályázni.

A pályázatban az alábbi települések lakói vehettek részt:

Baktalórántháza, Besenyőd, Laskod, Levelek, Magy, Nyíribrony, Nyírjákó, Nyírkércs, Ófehértó, Petneháza, Ramocsaháza, Balsa, Buj, Gávavencsellő, Ibrány, Nagyhalász, Paszab, Tiszabercel, Tiszatelek, Berkesz, Beszterec, Demecser, Gégény, Kék, Kemecse, Nyírbogdány, Nyírtét, Székely, Tiszarád, Vasmegyer, Ajak, Anarcs, Dombrád, Döge, Fényeslitke, Gyulaháza, Jéke, Kékcse, Kisvárda, Lövőpetri, Mezőladány, Nyírkarász, Nyírlövő, Nyírtass, Pap, Pátroha, Rétközberencs, Szabolcsbáka, Szabolcsveresmart, Tiszakanyár, Tornyospálca, Újdombrád, Újkenéz, Balkány, Biri, Bököny, Érpatak, Geszteréd, Kállósemjén, Nagykálló, Szakoly Szorgalmatos, Tiszadada, Tiszadob, Tiszaeszlár, Tiszalök, ésTiszavasvári.

A nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, az álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban résztvevők a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek egyaránt pályázhattak tabletre vagy notebookra. Célcsoportonként meghatározták, hogy ki mire pályázhat, a nagycsaládosok jelentettek kivételt, hiszen ők bármelyikre. A pályázat feltétele volt, hogy az egy főre eső jövedelem ne haladja meg a nettó 105 ezer forintot. Nem kaphatott digitális eszközt az, akinek nagy közműtartozása volt. A nyertesek kötelező képzésen is részt vesznek, hogy még könnyebben legyenek részesei a digitális jólétnek.


- Friss Média -

fotók: Kovács János