NAGYVILÁG
Belföld
#tűzoltók
Szabolcsi tűzoltókat díjaztak
A Lakitelek Népfőiskola Kölcsey Ház rendezvénytermében zajlott 2024. május 4-én a Magyar Tűzoltó Szövetség központi Flórián-napi ünnepsége. A tűzoltóság napja alkalmából Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója köszöntötte a megjelenteket.

Rubóczki Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség általános elnöke lapunkat tájékoztatva elmondta, hogy Nyitrai Zsolt beszédében utalt a tűzoltók mindennapi, áldozatkész munkájára, megköszönve az önzetlen segítséget, melyet a lakosság biztonsága érdekében tesznek a tűzoltók, a feladatellátás során. A hétköznapi hősök - ahogy a főtanácsadó fogalmazott - köztünk élnek, értünk dolgoznak. A köszöntés és kulturális műsor után elismerések átadására került sor.

Nyitrai Zsolt és Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke elismerést adott át a Kárpát-haza Tűzoltó Mozgalom vezetői számára. Elismerésben részesült Albert Csaba, a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Egyesületének elnöke, Bajtai Balázs a Magyarkanizsai Járási Tűzoltó Szövetség elnöke, egyben a Délvidéki Önkéntes Tűzoltó Hálózat vezetője, Nagy Béla a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóság volt vezetője, Szali Mózes az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetségének elnöke, és Zsukovszky Miklós a Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltóság parancsnoka. A Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Mozgalom vezetőinek elismerése után, a vármegyei, budapesti tűzoltó szövetségek, az MTSZ önkéntes-, önkormányzati-, és létesítményi tagozatának felterjesztése alapján, elismerések átadása következett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség felterjesztése alapján, Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, Gróf Széchenyi Ödön emlékplakett elismerésben részesítette Kőrizs Károly tű. alezredes urat, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, tűzoltósági felügyelőjét, Szent Flórián emlékérem elismerésben részesítette Kádas Péter urat, a Csengeri Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokát és Kovács Tibor urat, a Bökönyi Polgárőr- és Tűzoltó Egyesület elnökét.


Az elismerések átadását követően a megjelenteket a Magyar Tűzoltó Szövetség a Népfőiskola Lakodalmas Házában látta vendégül. Az ebéd elfogyasztása előtt a pohárköszöntőt Zsukovszky Miklós parancsnok mondta.

Rubóczki Zoltán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség elnöksége nevében a Tűzoltók napja alkalmából köszöni a vármegye minden hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltójának áldozatkész munkáját. A további feladatellátáshoz kívánunk erőt, egészséget minden vármegyénkben szolgálatot teljesítő tűzoltónak.