KÉK FÉNY
#bíróság
#rendőrség
#szabálysértés
Szabálysértési eljárásokról egyeztettek Nyíregyházán
A szabálysértési eljárások hatékonyabbá tételét szolgálta a Nyíregyházi Törvényszéken 2018. április 19-én rendezett kerekasztal beszélgetés - tájékoztatta portálunkat dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság illetékes munkatársai, valamint a Nyíregyházi Járásbíróság szabálysértési ügyszakban dolgozó titkárai között folytatott egyeztetésen a szabálysértési eljárások során felmerült gyakorlati tapasztalatokat osztották meg egymással. Dr. Csorba Anikó, a bíróság szabálysértési csoportvezető bírája a gyorsított eljárások vonatkozásában, valamint a helyszíni bírság átváltoztatásával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdések témakörét érintve ismertette javaslatait a hatékonyabb együttműködés érdekében.

Elmondta, hogy a fiatalkorúakkal és külföldi állampolgárokkal szemben folytatott szabálysértési eljárás különleges szabályainak gyakorlatban történő alkalmazása fokozott figyelmet érdemel mindkét szerv részéről.

Dr. Molnár István, a Mátészalkai Járásbíróság elnöke, a büntető ügyek elektronikus kapcsolattartója a közelmúltban bevezetett elektronikus kapcsolattartás gyakorlati tapasztalatait ismertette a jelenlévőkkel.

Ferencz Róbert rendőr-ezredes, közrendvédelmi osztályvezető kifejezte, hogy rendkívül hasznosnak tartja a fenti témakörökben történő egyeztetést a két szervezet között. Hozzátette, hogy nagyra értékeli a bíróság részéről tapasztalt együttműködést, s reményét fejezte ki az iránt, hogy a jövőben is találkozhatnak a bíróság munkatársaival hasonló jellegű szakmai rendezvényeken.