KÉK FÉNY
#baleset
#autóbaleset
#fának csapódott
#mentőhelikopter
Súlyos baleset Vásárosnaménynál: mentőhelikopterrel vitték a sérültet kórházba
Február 11-én reggel nem sokkal nyolc óra után egy Vásárosnamény-Vitka irányából Nagydobos felé tartó személygépkocsi szenvedett súlyos balesetet. Az egyik utast a helyszínen kellett újraéleszteni.

A gépkocsit egy 20-as éveiben járó fiatal lány vezette, mellette édesapja, a hátsó ülésen édesanyja utazott.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a balesetet okozhatta-e a relatív gyorshajtás. Az egyenes szakaszon a gépkocsi lesodródott az utat szegélyező mély árok partjára, majd fékezés és mindenféle korrigálás nélkül először egy fát tört ketté, majd egy földbuckán megdobódva gyakorlatilag a levegőbe emelkedve csapódott egy vastag fába.

Az ütközés ereje nagy volt, de az utastér gyakorlatilag nem roncsolódott, vagyis nem lett volna indokolt a súlyos életveszélyes sérülés, amit a hátsó ülésen utazó idős nő szenvedett el.


A rendőrség vizsgálja, hogy a biztonsági övet használta-e a hátsó utas. Az eddigi adatok alapján nagy valószínűséggel nem volt bekötve az idős nő.

Lányuk saját lábán szállt ki a gépkocsiból, édesapját és az akkor életjelet nem mutató édesanyját a tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki.

Az idős nőt a helyszínen újra kellett éleszteni, stabilizálást követően mentőhelikopterrel szállították stabil, de életveszélyes állapotban kórházba.

Fontos, ha a gépkocsiban hátsó üléssoron is ki van építve a biztonsági öv, azt kötelező használni.

Esetükben nagy valószínűséggel elkerülhető lett volna a súlyos következmény, ha a hátsó utas is használja az övet.