AKTUÁLIS
#Dr. Seszták Miklós
#Kárpát-medencei Kézilabda Akadémia
#Kisvárda sport
Sportváros lehetünk
Állami támogatásból, kézilabda, futball, és tenisz akadémia indul Kisvárdán.

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira.” - Szent-Györgyi Albert idézetével köszöntötte a jelen lévőket a nemzeti fejlesztési miniszter Kisvárdán, amikor örömmel tett bejelentést a szeptemberben induló, kisvárdai központtal létrejövő Kárpátmedencei Kézilabda Akadémia indulásáról.

Dr. Seszták Miklós hozzátette, hogy az állami támogatással megvalósuló intézményben, 2017. szeptemberi beiskolázással már be is indul a szakmai munka.
„Tizenöt-tizenöt kézilabdás lány és futballista fiú alkot majd egy osztályt, hamarosan kezdődik az építkezés, addig a többi kisvárdai tanintézmény kollégiumában lesznek elszállásolva a gyerekek. Az akadémisták közé határon túli magyar tehetségeket is várunk Kárpátaljáról, Erdélyből és Felvidékről, ahogyan az akadémia neve is utal erre.” - mondta térségünk országgyűlési képviselője.

„Ismét - hála istennek már 2010 óta sokadjára – megvalósul egy régi álmunk. Hiszen, büszkék vagyunk arra, hogy Kisvárda diákváros, több közép-és általános iskola, több ezer diákja jár hozzánk, s ahhoz, hogy minél többen és minél tartósabban legyenek itt, akadémia kell.” - mondta dr. Seszták Miklós, majd a nagy bejelentését rögtön egy másik követte, miszerint a Tenisz Szövetséggel közösen valósítják meg hamarosan, szintén Kisvárdán, egy magyarországi vonatkozásban is egyedülálló kezdeményezést, az első, angol nyelvű teniszakadémia létrehozását is.

A miniszter tájékoztatójában kifejtette, hogy Kisvárda iskolaváros szerepén túl céljuk, hogy az sportváros is legyen, ahogyan ő fogalmazott: „Meg kell találnunk azokat a kitörési pontjainkat, amiben erősek tudunk lenni. Természeti környezetünkkel, vendégszeretetünkkel, magas, szakmai háttérrel, kiépített infrastruktúránkkal maximális feltételeket tudunk biztosítani a jövő tehetségei számára akár kézilabdában, akár futballban, és akár majd teniszben is!” - zárta szavait a miniszter.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor