NAGYVILÁG
Belföld
#csúszós
#utak
Óvatosan a csúszós utakon!
​Dóka Imre a megyei katasztrófavédelem szóvivője portálunknak több balesetről, műszaki mentésről is beszámolt, ami vasárnap történt a megye útjain. A balesetke zöme a mai, kisebb mennyiségű hónak köszönhető. A megváltozott út és látásviszonyok figyelmen kívül hagyása fokozott baleseti kockázatot jelenthet.

A csúszós út okozott gondot annak a rakomány nélküli nyerges vontatónak, ami az úton megcsúszott és keresztbe fordult vasárnap délelőtt Nyírcsaholy és Fábiánháza között. Személyi sérülés szerencsére nem történt. Ennél a balesetnél a mátészalkai hivatásos tűzoltók a szerelvényt áramtalanították, majd drótkötél segítségével az útról levontatták, a forgalmi akadályt megszüntették.

Árokba sodródott és az oldalára borult egy személygépkocsi vasárnap délben Tivadaron, a Petőfi utcában. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók a járműben utazókat kiemelték, valamint a gépkocsit áramtalanították. A balesetben egy ember sérült meg.

Az útról lesodródott egy személygépkocsi vasárnap délután a 4911-es úton, Máriapócs közelében, ahol félig árokba csúszott. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Szintén forgalmi akadályt képzett hasonló esemény miatt egy személygépkocsi a délutáni órákban Tiszaszalka közelében is, ahol a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók dolgoztak a műszaki mentésen. Nagydobos határában pedig a mátészalkai hivatásos tűzoltóknak kellett beavatkozniuk, miután szintén egy személygépkocsi a havas úton megcsúszott és egy sávot elzárt a forgalom elől. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

-Katasztrófavédelem/Frissmédia-