AKTUÁLIS
Országosan csökkent, megyénkben nőtt a balesetek száma
2020 első negyedévében országszerte 2880 baleset történt, míg egy évvel korábban 3140. Megyénkben ugyanakkor 5 balesettel több volt most, mint tavaly ilyenkor. A megyei 170 esetből 5 végződött halállal, országosan 85 ember vesztette életét az utakon.

Magyarország a járvány miatti kormányzati intézkedések okán március második felében leállt. A kijárási és egyéb korlátozások visszaköszönnek a baleseti statisztikában is, látványos csökkenést regisztráltak a szakemberek a tavalyi év azonos időszakához képest. Ugyanakkor két régióban, az Észak-Alföldiben és az Észak-Magyarországiban növekedett a balesetek száma.

Leginkább, bár nem nagy mértében Borsodban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nőtt a balesetek száma. A harmadik legnagyobb növekedést megyénk könyvelheti el, hisz a 2019 első negyedévében történt 165 balesethez képest ez év azonos időszakában 170 történt. A halálos kimenetelű balesetek száma nem változott, az első negyedévben megyénk útjairól öt személy nem tért haza.

Országosan 21 halálos balesettel kevesebb volt 2020 első negyedévében, míg a súlyos sérülésekkel járó balesetek száma 106 esettel csökkent.

- FrissMédia -