SPORT
#koronglövész
#országos verseny
Országos korongvadász versenynek adott otthont Nyíregyháza - fotók
Pénteken országos korongvadász versenynek adott otthont megyénk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Nyíregyháza-Oroson, a lőtéren.

Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese nyitotta meg a rendezvényt. Az igazgatóság megyei szinten már többször rendezett korongvadász versenyt és örömmel vette, hogy az éves sport munkatervben elfogadottak alapján idén, már a második országos megmérettetésnek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye adhatott otthont - emlékeztetett Nagy.

A versenyzők háromfős csapatban és egyéniben is összemérték a tudásukat. A koronglövészetben minimum 12-es kaliberű sörétes fegyvert és maximum 28 gramm tömegű, valamint 2 mm-nél nagyobb söréttel töltött lőszert használhattak az indulók.

Összesen hét lőállásból kellett a legtöbb korongot eltalálniuk a versenyzőknek. Az egyes korongokra két lövési lehetőség volt, a lövések száma nem, csak az érvényes találatoké befolyásolta a végeredményt.

Az egész napos versenyt követően, az összesítés alapján mind egyéniben és mind csapatokban az első három helyezettet díjazták a szervezők.

Csapat kategória:

1.Orosháza HTP

2. Szabolcs MKI I.

3. Szentes KvK

Egyéni kategória:

1. Kiss József- Szabolcs MKI

2. Bajkán György – Orosháza HTP

3. Fibi János- Szabolcs MKI

Különdíj: Kiss József – Szabolcs MKI