AKTUÁLIS
#Virágos Kisvárdáért
Ők kapták a Virágos Kisvárdáért díjakat
2012-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára „Virágos Kisvárdáért” városszépítő versenyét Kisvárda önkormányzata. A kezdeményezés népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy évről évre egyre több jelentkező indul el a versenyen.

A „Virágos Kisvárdáért” városszépítő verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az épített és természeti környezet tiszteletének a jelentőségére, a lakosság, a civil szervezetek, intézmények együttműködésének fontosságára - mondta Barabás Jánosné jegyző.


A versenyre jelentkezők munkájukkal hozzájárulnak a kulturált, esztétikus, környezetbarát és vendégváró városkép kialakításához.

Ebben az évben is három kategóriában: a legszebb virágos közterület, a legszebb virágos intézmény, valamint a legszebb virágos előkert elismeréseként osztottak ki díjakat, melyeket a város jegyzője, Barabás Jánosné dr. adott át. 2018-ban Kisvárda legszebb előkertje a zsűri szerint Szilágyiné Tóth Mónika és Békési Éva keze munkáját dicséri. Ebben a kategóriában a második díjat Rakoncza Józsefné és Tóth Ferenc Jánosné kertje érdemelte ki. A harmadik legszebb előkert ebben az évben Kántor Imréné virágoskertje volt.


A legszebb virágos intézmény díjat a Kisvárdai Görögkatolikus Egyház érdemeltre ki. A díjat Jaczkó György parókus vette át. Ugyanebben a kategóriában szintén első helyen végzett a Megoldás Közhasznú Egyesület, valamint a Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat Hajléktalanok Átmeneti Szállása.

Második lett a kisvárdai Egyesített Óvoda Móricz Zsigmond úti tagóvodája, harmadik helyen a Kisvárda központi óvodája végzett.

A legszebb virágos közterület elismerő díjat 2018-ban a Váralja Társasház érdemelte ki. A kategória második helyezett társasházának képviseletében Frankovics Anita, a harmadikéban Mudriné Rakoncza Ágnes vehették át a díjat.


- FrissMédia -