PUZZLE
Szórakozás
#zene
#nosztalgia
#videoklip
Nosztalgia Péntek
Ezen a héten pénteken "bulizunk": óh azok a csodálatos 90-es évek! Nézzük mire ráztuk a diszkóban és milyen slágerek folytak a csapból és a rádióból... Ha hiányolod a személyes kedvence, várom a "reklamációt" egy videóra mutató link formájában.


A kanadai énekes híres slágerét aligha kell bemutatnom. Igen, a Robin Hood - A tolvajok fejedelme című mozi Grammy-díjas filmzenéjéről van szó. Everything I Do. A film főszereplője Kevin Costner.


Ismét egy Costner-es filmdal. Az énekesnő szintén főszerepet játszott a Több, mint testőr című filmben. Minden idők legcsodálatosabb szerelmes dala.



A La Bouche bőven szolgáltatott zenét a táncoslábúaknak. Ez a felvétel a rossz idő ellenére is nagyon jól tükrözi a 90-es évek szín- és hangulatvilágát.



A következő zene óriási sikert aratott Magyarországon. Mindenütt ez szólt, mindenki ezt énekelte (az angol tudás hiányának dacára). Később volt még pár említésre méltó slágerük, de hazánkban hamar feledésbe merült a svéd együttes.



A körülbelül 3 slágeres Rednex együttes Cotton Eye Joe-ja nagyon betalált. Farsangi bulik és szalagavató előadások százainak szolgált alapul, aztán ők is eltűntek.



Csodaszép történet, mesés dallamok. Elton John dala az Oroszlánkirály Disney rajzfilmből.



Haddaway What Is Love-ja duplán is learatta a babérokat, először, amikor 1992-ben debütált, hat évvel később pedig a Diszkópatkányok című vígjáték főcímdalaként.



Nézzük a hazai kínálatot. A Manhattan-es srácok Modern Talking stílusban nyomták.



RAPÜLŐK - Geszti Péter zenekara a magyar fiatalok kedvence volt.



Szokatlan stílus, meghökkentő szövegek. A Kanibál fiúk sikere máig töretlen, ennek egyik titka, hogy nem csak kollégák, hanem barátok is. Amin nagyon megdöbbentem: egy fellépésükön azon kaptam magam, hogy tudom a szövegeiket, pedig nem is voltam soha rajongó. :)



Az Éretlenek című sorozat főcímdala következik, de nem csak ezzel a slágerrel hódított a Happy Gang. Tudjátok, volt egy kulcsuk a szívünkhöz...



A Soho Party dalát újra felkapták a fociszurkolók az EB ideje alatt. Az énekesnő tehetsége miatt azonban érdemes a többi slágert is újrahallgatni.



Nem hagyhattam ki a sorból a hazai kétslágeres bandák teremtő atyját, a Szomorú Szamurájt: Kozsót és az Ámokfutókat. Egy igazi jelenség ez pasas. Ciki, hogy tizenévesen tomboltam a koncertjén? A kollégáim reakciójából ítélve nem vagyok egyedül ezzel...



Írta: Földmives Bernadett

Kép: szeged.hu

-Friss Média-