PUZZLE
Szórakozás
Ami másnak hulladék, számára igazi kincs - Giuseppe Scelsa kiállítás Kisvárdán
Az olasz származású, Giuseppe Scelsa immáron két évtizede él Magyarországon. 2017-ben kezdett el feleslegessé vált anyagokból alkotni. Ami másnak hulladék, számára igazi kincs. A kiállítás a Földkelte Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület szervezésében valósult meg Kisvádán, a Bagolyvárban.

Alkotásai különböző anyagok kombinációja: a fa panelekre való festéstől kezdve, a kőfaragáson túl, a fém hulladékokból történő szobrok megalkotásán át egészen széles a paletta. Az alkotó különösképpen szeret a természetben talált fa gyökerekből dolgozni.

Minden forma és anyag megmozgatja a fantáziáját és szívesen kísérletezik új módszerekkel. Legszívesebben a vastelepeken talált, mások által feleslegesnek vélt dolgokból alkot, ezzel tovább hasznosítva egy-egy régi használati tárgyat, vagy éppen egy-egy érdekesnek ítélt alakú fém, fa vagy üveg hulladék anyagot.
Az alkotások témái sokszor humort sem nélkülözve ábrázolnak személyeket, állatokat vagy érzéseket.

Giuseppe népes olasz családjában nem ritka a kreativitás, mindkét lánytestvére nagyon tehetséges festő és több nagynénje és unokatestvére fiatal korában ruhák tervezésével is foglalkozott. A tehetség tovább folytatódni látszik, hiszen magyar feleségétől született ikerpár gyermekei közül Orazio, ugyancsak a divat iránt érdeklődve és édesapja Encounters (Találkozások) című festményéből inspirálódva, 2020 nyarán elindította 'Oraziotst nevű márkáját.

A kiállítás megnyitóján a művészt a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, Leleszi Tibor polgármester méltatta.